Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov s Pardubicemi i podruhé potvrdil roli favorita

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve druhém čtvrtfinálovém zápase play-off extraligy Pardubice 4:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Dvěma brankami se na výhře Vervy podílel útočník Jakub Petružálek, tři body za gól a dvě asistence zaznamenal Martin Ručinský.

Litvínov - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Po páteční porážce se v brance Východočechů místo Vejmelky objevil Kristan, který si hned v první minutě připsal tři zákroky. Verva začala ve velkém stylu a slovinský gólman hostů byl v permanenci. Bezbrankový stav se změnil v sedmé minutě, kdy našel Ručinský volného Petružálka a Litvínov vedl. Druhá formace domácích duelu dominovala a v 10. minutě byla blízko druhému gólu, Kristan ale tlaku odolal.

Neinkasoval ani při přesilové hře čtyři na tři dlouhé 53 sekund. Hosté ale dokázali v samotném závěru první třetiny ztrátu smazat. Starého nahození od mantinelu tečoval Radil a ukončil pardubické čekání na gól v soubojích s Litvínovem. Gólmani Severočechů kapitulovali po 184 minutách. Vstřelená branka Pardubice povzbudila a ve druhé části měly několik možností dostat se do vedení.

Litvínov si sice udržoval mírnou převahu, ale ve 30. minutě byl blízko gólu Sýkora. I díky Kubátově zákroku však svůj brejk ideálně nezakončil. Ve 35. minutě poté Radilova střela skončila na levé tyči Francouzovy branky. Ve 42. minutě mohl domácím vrátit vedení Jurčík, Kristana však nepřekonal.

Neujala se ani další přesilová hra Severočechů. Ve 47. minutě však pardubického brankáře překvapilo Martynkovo nahození a Litvínov vedl 2:1. O 80 sekund později se po další akci Ručinského prosadil podruhé v zápase Petružálek a Severočeši jasně mířili za druhou výhrou v sérii. Výsledek ještě dovršil 13 sekund před koncem při power play hostů do prázdné branky Ručinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Pardubice

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Petružálek (Ručinský, Kubát), 47. Martynek (Trávníček, Gerhát), 48. Petružálek (Ručinský, R. Hanzl), 60. Ručinský (Trávníček) - 20. Radil (Starý). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Pardubice: Kristan - J. Zdráhal, Čáslava, Benák, Havlík, Kolafa, Ščotka, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Gašparovič, Marcinko, Tybor - M. Špaček, Poulíček, Moučka. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Miloslav Hořava (Litvínov): "První dvě třetiny byl soupeř lepší, hrál výborně a měl šance. Ve druhé třetině jsme mohli dostat tři góly a jen díky výbornému Francouzovi byl stav 1:1. Rozhodl šťastný gól, který jsme dali z rohu. Pak jsme dali další gól a to byl rozhodující moment. Dnešní zápas byl ale velice těžký, bylo to pro nás šťastné vítězství. Vedeme v sérii 2:0, ale každý zápas je jiný. V Pardubicích to bude zase jiné, je to těžká série a může být dlouhá."

Miloš Říha starší (Pardubice): "Ač nerad, tak musím pogratulovat domácím k vítězství. My jsme dnes hráli mnohem lépe (než v pátek), hráli jsme play-off. Ve druhé třetině jsme byli i lepším týmem, měli jsme rozhodnout. Šance jsme si vypracovali. Zápas by možná vypadal jinak. Ve třetí třetině jsme od agresivity trošku ustoupili a po chybě jsme z rohu kluziště dostali druhý gól. Litvínov si to pak pohlídal. Sice prohráváme 0:2, ale přesvědčili jsme se, že se s Litvínovem dá hrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články