Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Olomouc je v baráži, její trenér čeká Budějovice a Chomutov

Praha - Hokejisté Olomouce přišli na ledě pražské Slavie i o teoretickou šanci vyhnout se extraligové baráži. Hanáci se sice po sérii tří výher přiblížili Karlovým Varům na sedm bodů, po nezdaru a výhře Energie v Liberci však oba celky tři kola před koncem skupiny o umístění na 11. až 14. místě dělí deset bodů.

Kouč Petr Fiala s baráží počítal bezprostředně po skončení zápasu v Edenu, přestože na severu Čech se v té době ještě hrálo. A na jeho slova došlo; i přes drama v závěru Karlovy Vary vyhrály 4:3. "Nejsem z Marsu, beru to jako hotovou věc," pousmál se hořce Fiala. "Dneska se to rozhodlo, můžeme se chystat na baráž. Se Slavii nás čekají ještě další dva zápasy," podotkl pětapadesátiletý kouč.

Oba týmy se navíc utkají ještě v neděli v Olomouci. "Nic speciálního to ale nebude. Nemyslím, že další zápas něco nového odhalí. Že Bednář a Vlasák jsou šikovní na hokejkách nebo že Furch je spolehlivý brankář. Mužstva se znají. V baráži bude rozhodovat okamžitá forma, jednotlivé situace nebo šťastné góly," řekl Fiala. Olomouc navíc podle jeho slov rozhodně zbývající tři duely skupiny nevypustí. "To bych byl nerad. V lednu jsme měli velký útlum, teď výkony nejsou zas tak špatné. Nechceme sklouznout někam, kde jsme jednou byli. Je potřeba se nachystat na závěr sezony," podotkl Fiala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Olomouc

Čas do začátku baráže by ale mohl pomoct některým hráčům k návratu z marodky. Hanáci, kteří před rokem postoupili do extraligy z první ligy právě přes baráž, podle jeho slov již pilně sledují semifinále play-off druhé nejvyšší soutěže. "Je jasné, že něco vidíte z tribuny a něco jiného se odvíjí na ledě. Ale že bychom do toho šli s tím, že o prvoligových mužstvech nic nevíme nebo bychom je podcenili, to nehrozí," řekl Fiala, který počítá s tím, že do baráže postoupí Chomutov a České Budějovice.

"Myslím, že Chomutov tam bude stoprocentně a Budějovice postoupí na úkor Třebíče," tipoval Fiala. Výhodou obou celků, případně i Třebíče nebo Jihlavy, bude dle jeho slov euforie. "Budou z toho hodně žít. Znám to i z vlastní zkušenosti. Nic lehkého pro Slavii a pro nás," řekl Fiala, který v případě vyrovnaných semifinálových sérií favorizuje Chomutov a České Budějovice i proto, že v případných sedmých rozhodujících zápasech budou mít výhodu domácího prostředí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články