Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Třinec se s Boleslaví trápil, avšak vstup do play-off nakonec zvládl

Třinec - Třinečtí hokejisté vykročili do extraligového čtvrtfinále vítězně a v prvním domácím utkání porazili Mladou Boleslav 2:1. Favorit se k očekávané výhře doslova protrápil, autorem vítězné trefy byl v 39. minutě Daniel Rákos. Nováček odvedl srdnatý výkon a doplatil pouze na nízkou efektivitu - domácí totiž skoro dvojnásobně přestřílel 30:16.

Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinec do play-off vstoupil jako ze závěru základní části: Opět bez nedoléčených opor Klesly, Polanského, Adamského a Irgla i rozpačitým projevem, který měl k ideálu v úvodním dějství na míle daleko. Hosté to favoritovi ještě ztrpčili aktivním hrou, která zákonitě přišla s jejich postupovou euforií. Mohli hrát znovu bez stresu, a tak byl domácí suverén dlouhodobé části po první části vděčnější za bezgólový stav.

Zmohl se na bídných pět střel na bránu, neprokousal se ke kloudné šanci, zatímco Hrubec musel v přesilovce reflexivně vytěsnit šikovnou teč Výborného. Domácí ovšem tíhu prvního zápasu vyřazovací fáze po nervózním úvodu přežili. Do druhé části vtrhli s větším hladem po gólech, ale z křečovitosti je vysvobodil až přesně v polovině zápasu Ciencala, který příklepem z úhlu prostřelil Růžičku.

A třinecká hra začala nabírat na obrátkách. Rákos se šikovně vyhnul bodyčku hostujícího beka a posunul kotouč před prázdnou bránu Linhartovi, kterého ale v koncovce zradila čepel. Uklidňující branku 'zařídil' v 39. minutě boleslavský Robar, kterému na modré čáře vypíchl puk Klepiš, vyměnil si ho s Rákosem a Růžička byl proti jejich souhře bezmocný. Zdánlivý klid Ocelářů měl jepičí život. Pabiška po 53 sekundách třetí části zblízka dorazil v přesilovce za Hrubce střelu Bárty a svým třetím gólem ve vyřazovací části uvrhl soupeře pod další tlak.

Třinec se třepal o nejhubenější náskok. Středočeši na Hrubce dotírali jako vosy a ve 48. minutě Werk Aréna jen zašuměla, když Látal po brejku v přečíslení nezpracoval puk před zívající prázdnou bránou. Hosty v závěru přibrzdilo Kašpaříkovo vyloučení, i v oslabení byli ale nebezpečnější než soupeř. Půl minuty před koncem Boleslav sáhla k power play, ale i závěrečnou ránu Pacovského v poslední sekundě Hrubec kryl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Ciencala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) - 41. Pabiška (Bárta, D. Výborný). Rozhodčí: Hribik, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský, od 21. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Žejdl, SzteVjąĽšŹąůąů Matuš, Rákos. Trenér: Kalous a Varaďa.

Mladá Boleslav: M. Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Václav Varaďa (Třinec): "My jsme se po pauze rozjížděli trochu pomaleji a v první třetině nás Boleslav tlačila. Měla možnosti, nás podržel brankář Hrubec. Od druhé části se hra srovnala. Tušili jsme, že to je utkání o jednom gólu. Podařilo se nám ho dát, s trochou štěstí jsme přidali druhou branku a malinko jsme odskočili. Ale v třetí třetině se Boleslav dotáhla na gól. Pak už jsme se snažili hrát jednoduše a držet vítězství jakoukoliv formou. Byl to vybojovaný zápas z naší strany."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "My jsme s výkonem docela spokojeni, jediné, co nám chybělo, byly góly. Chci poděkovat mužstvu, že jsme sehráli velice kvalitní utkání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články