Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V pražské O2 aréně začaly přípravy na sobotní start NHL

Praha - Ještě v neděli se hrálo v O2 aréně extraligové utkání mezi hokejisty Slavie a Litvínova. Okamžitě po jeho skončení se hala začala připravovat na historickou premiéru zápasu NHL na českém území.

Díky úzkému ledu v O2 aréně ubyly organizátorům starosti s posouváním mantinelů, přesto museli kvůli odlišným pravidlům NHL provést řadu změn. "Trvalo to celou noc a ještě to není kompletně doděláno. Ledová plocha je hotová, teď dojde k upevnění branek. V NHL byla spokojenost s rozměry hřiště. Museli jsme pouze změnit postavení čar, čímž se hodně rozšiřuje útočné pásmo a branková čára se posune směrem k zadnímu hrazení," popisuje organizátor NHL Premiere Prague Vladimír Šafařík.

Ve čtvrtek absolvuje Tampa i newyorští Rangers tréninky otevřené pro veřejnost. Newyorské duo Průcha - Rozsíval však mohou diváci vidět už o den dřív na ČT4 Sport v přímém přenosu duelu Rangers proti nejlepšímu evropskému klubu minulé sezóny Metallurgu Magnitogorsk, za který hraje ofenzivní trio Kudrna - Marek - Rolinek.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články