Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejisté Slavie přišli o neporazitelnost, prohráli s Litvínovem

Praha - Hokejisté pražské Slavie přišli v 9. extraligovém kole o svou dosavadní neporazitelnost. Úřadující mistři prohráli v domácím prostředí s Litvínovem 1:3, i nadále ale zůstávají v čele tabulky soutěže.

Trochu zajímavý hokej se v O2 Areně začal hrát až od druhé třetiny. První dvacetiminutovka totiž moc zajímavých momentů nenabídla. Trenéři severočeského celku po předešlých neúspěších pozměnili sestavu a jejich svěřenci se od počátku snažili soustředit zejména na pečlivou obranu, kterou podporoval pozorný Franěk. Do první vážnější příležitosti se dostal hostující Rindoš v 11. minutě, jeho dorážka však skončila mimo Svobodovu branku. Fraňka vážněji vyzkoušel pouze Červenka. 

V 17. minutě hráli hosté první přesilovou hru, gól sice nedali, ale tečované Šlégrovy střely byly nebezpečné. Co se Litvínovským nepovedlo v první části, zvládli v další početní výhodě hned na začátku druhé třetiny, kdy Šlégrova střela skončila za brankovou čárou. Akcie hostů navíc o 73 vteřin později zvýšil Černý, jenž prostřelil Svobodu podruhé a zajistil Litvínovu dvoubrankové vedení. 

Hokejisté Slavie šancí nevyužili

Slavia přidala, ale pro Severočechy se otvíral prostor k rychlým brejkům. Jeden z nich neproměnil Jánský. Následně si ale domácí vynutili fauly a v přesilovce snížili, když puk pod padajícím Fraňkem dostal do branky Červenka. Po té měli hosté velkou příležitost získat zpět vedení o dva góly, neboť 94 vteřin hráli v pěti proti třem, Hüblovu šanci však zlikvidoval výborným zákrokem Svoboda a neprosadil se ani Jánský.

Následně musel několik pozorných zákroků předvést Franěk a ve 44. minutě se mohl se svými spoluhráči těšit z navýšeného vedení. Kapitán Reichel totiž perfektně provedl svůj samostatný nájezd a Litvínov vedl 3:1. Jedinečnou šanci snížit měla Slavia při 71 vteřin trvající dvojnásobné přesilovce, stejně jako soupeř však gól bránící trojici dát nedokázala. Nepomohl ji ani oddechový čas před jejím začátkem. 

Definitivně mohl duel rozhodnout v 52. minutě Mach, který se řítil přes celé hřiště osamocený na Svobodu; gól ale dát nedokázal. Nakonec to hosty mrzet nemuselo, neboť zápas dovedli bez komplikací do vítězného konce.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články