Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šance a chuť na překonání tisícibodové hranice tu je, říká rekordman Leška

Zlín - Zlínský hokejový útočník Petr Leška si díky asistenci při výhře nad Hradcem Králové 3:2 vylepšil bilanci na 904 kanadských bodů v nejvyšší domácí soutěži a překonal rekord Richarda Krále. Spíše než na osobní milníky ale hledí devětatřicetiletý centr na týmové úspěchy. Je rád, že se úřadující mistr po nepodařeném startu sezony dostal do formy a posunul se na šesté místo, které by po konci základní části znamenalo přímou účast ve čtvrtfinále.

Leška v páté minutě duelu s Mountfieldem vyhrál buly pro Oldricha Kotvana, který vyrovnal na 1:1. Celkem si tak připsal v 1 147 duelech 281 gólů a 623 přihrávek. Král v 934 zápasech za Pardubice, Třinec, Zlín, Plzeň a Mladou Boleslav zaznamenal 903 bodů za 367 branek a 536 asistencí.

"Samozřejmě z toho mám radost, ale nic se nerovná týmovému úspěchu. Hokej je prostě kolektivní sport, takže ten týmový úspěch si člověk užije mnohem víc než ten osobní," řekl Leška, který získal dvakrát se Zlínem titul. Není to jediný Leškův rekord. Drží také maximum v počtu odehraných zápasů v řadě, aktuálně má na kontě 588 utkání bez pauzy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

"Člověk musí mít i štěstí a já musím zaklepat, že se mně zranění vyhýbají," uvedl Leška. Naposledy byl zraněný na konci sezony 2004/05. A pokud bude takto pokračovat v dalších sezonách, mohl by zaútočit i na magickou hranici 1 000 bodů. "Nechávám tomu otevřený průběh, ta šance a chuť tu ale je," řekl Leška k plánům na pokračování v kariéře.

S týmem si může opět užívat pohodu, která v úvodu na posledním místě tabulky chyběla. "Samozřejmě z toho máme radost, ne každému celku se totiž toto podaří," pochvaloval si Leška poté, co má Zlín prakticky jistou účast minimálně v předkole play-off. "Nyní, když už máme jistotu předkola, tak je to jen dobře a byla by škoda se o tu šestku neporvat," dodal bývalý hráč Plzně, Sparty či švédského Södertälje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články