Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vítkovice si poradily s Pardubicemi

Vítkovice  Hokejisté Vítkovic přehráli ve 48. kole extraligy Pardubice 2:0 a už důrazně nakročili k účasti v play-off. Vítězný gól zaznamenal hned v 18. sekundě Rostislav Olesz, první extraligovou nulou zápas ozdobil i brankář Daniel Dolejš. Východočeši se nezvedli z herního útlumu a bez marodícího nejlepšího extraligového kanonýra Petra Sýkory utrpěli čtvrtou prohru v řadě. Ostravané doma naopak pošesté za sebou naplno zabodovali.

O takovém startu se domácím ani nesnilo. Čím dál lépe hrající Hlinkova řada zatlačila soupeře hned v prvním střídání a Olesz už v 18. sekundě doklepl za Kristana střelu Stehlíka. Vítkovice hýřily pohybem, z nějž pramenily fauly ze strany soupeře. Ostravané hráli v rychlém sledu čtyři přesilovky v řadě, ale využití bylo nulové. Pár šancí měli a zejména Hunovu ránu po vzorné kombinaci s Romanem Kristan zneškodnil s námahou.

Pardubice poprvé v sezoně vyslaly na led i uzdraveného Pivka a ve 13. minutě mohly srovnat, ale Zohorna po Stehlíkově hrubce sám před Dolejšem prováhal nejlepší čas k zakončení a gólman mu nakonec uzavřel střelecký úhel. Domácí byli nebezpečnější, ale i Východočechy držel ve hře gólman. Kristan v 16. minutě vybruslil i kličku osamoceného Olesze. Vítkovice i ve druhé části udávaly takt, ale převahu devalvovaly nevyužitými šancemi.

Jen do 26. minuty promarnily pět přesilových her v řadě. Na konci té poslední měl mezi kruhy nabito Stehlík, ale Kristan jeho střelu vyrazil podobně jako ošemetnou dorážku Szturce. Vytrvalou aktivitou si i při hře pět na pět domácí říkali o druhý gól, jenže ani agilní Olesz po nájezdu z levého křídla puk do sítě nedostal. Pardubice bez Sýkory i potrestaného Cetkovského nebyly s to najít na svého soka recept.

Nahodil sice v závěru druhé části zblízka zkoušel prostřelit Dolejše, ale byl už z úhlu. Domácím spadl kámen ze srdce až dvanáct minut před koncem, když po pardubickém selhání ve středním pásmu Svoboda nechytatelným příklepem vymetl horní růžek branky. I pak ještě hostům svitla naděje, jenže v 98 sekund dlouhé přesile pět na tři Gregorc zazvonil pouze na tyč. Domácí už závěr zvládli bez obav, jelikož za faul byl potrestán Starý a sešlo tak i z hostující power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Pardubice

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Olesz (M. Hlinka, Stehlík), 47. T. Svoboda. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 6 326.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Píša, Havlík, Korím, Ščotka - Semorád, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - M. Špaček, Pivko, Starý - Gašparovič, Kaut, Poulíček. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Jakub Petr (Vítkovice): "Pokračujeme v duchu play-off, který jsme vyhlásili na začátku poslední čtvrtiny extraligy. Nám po rychlém gólu v první třetině paradoxně ublížily přesilovky a celkově v ní naše hra nebyla taková, jak si představujeme. Ale v druhé a třetí třetině už to byla velmi solidní hra po defenzivní stránce. Objevují se tam aspekty play-off. Pro oko fanouška asi nijak lahodný hokej, ale za bojovnost, nasazení a ubráněné oslabení tři na pět mám pro hráče jen slova chvály. Jsme rádi, že i útočníci, o kterých jsme si to nemysleli, jsou schopni odvádět týmovou práci."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "První třetinu jsme inkasovali v první minutě gól a hráli logicky pod tlakem, protože do půlky zápasu jsme měli pět oslabení. Ten tlak jsme ustáli a mysleli jsme, že nás to nastartuje a začneme být aktivní. Ale bohužel až na jedno střídání na začátku druhé třetiny ty situace hrozně komplikujeme a nemá to přímočarost. Jsme daleko od brankoviště soupeře. Ještě za stavu 0:2 se to dalo zvrátit v přesilovce pět na tři, ale vytěžili jsme z ní jen spojnici a nedali jsme gól do prázdné brány. Nedáváme góly a bez toho se nedá vyhrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články