Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Lecavalier je nadšený z Prospalova návratu do týmu Tampy

Praha - Kapitán Tampy Bay Vincent Lecavalier se těší na nadcházející sezonu zámořské NHL i na zahajovací zápas v Praze. Má k tomu hned několik důvodů, např. návrat jeho kamaráda Václava Prospala, velká aktivita Lightning v průběhu přestupového období, příchod jedničky draftu Stevena Stamkose a v neposlední řadě i úspěšná operace pravého ramene, které Lecavaliera sužovalo v druhé polovině minulé sezony.

Vincent Lecavalier
zdroj: wikipedia autor: kaatiya

Lecavalier a Prospal jsou velcí kamarádi, rozumí si na ledě i mimo něj. "Hrát po boku Vinnyho mě moc baví, říkám to pořád. Je to poctivě pracující kluk, stejně jako třetí z naší lajny Martin St. Louis. Vinny možná není na ledě ten úplně nejrychlejší bruslař, dokáže však soupeře překvapit skvělou přihrávkou," řekl novinářům Lecavalier po pátečním tréninku týmu v Praze.

Lecavalier se do Česka vyloženě těšil

Vítěz Světového poháru 2004 však má již s Českou republikou své zkušenosti. "V Česku jsem byl už v roce 1997 s reprezentací Kanady do osmnácti let, tenkrát jsme si to náramně užili," vzpomínal Lecavalier. Připustil však také, že i on patřil k těm nejzvědavějším, když přišel v šatně na přetřes "výlet" do Prahy. "Kluků z Česka jsme se teď v kabině ptali na Prahu v jednom kuse," přiblížil Lecavalier.

Co přesně cestováním protřelé profesionály zajímalo, si však hned nevybavil. "Ale Vinny Prospal mluvil o Praze opravdu pořád. A prostě ne a ne přestat," smál se Lecavalier, který netajil svůj obdiv k Evropě. "Mám ji rád, hlavně pak stará města, jako je právě Praha. Přece jen pocházím z Montrealu, a to je město, které má v sobě kus ze staré Evropy. Moc výletů tu bohužel asi nestihneme, protože program máme pěkně nabitý, ale to se teprve uvidí, třeba něco vyjde."

Na tréninku vypadal Lecavalier v plné síle, se zápasovým zatížením je však zatím stále ještě opatrnější, přestože již několikrát dopředu avizoval, že sice vynechá čtyři úvodní přípravné duely, ale po příletu na starý kontinent už chce naskočit do sestavy. "Rameno se stále lepší. Ještě nemůžu říct, že by bylo stoprocentně v pořádku, ale už v nedělní přípravě v Berlíně proti Eisbären bych rád nastoupil. Měl by to být pro mne dostatečný test," uzavřel Lecavalier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články