Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hokejisté Tampy Bay zavítali do Prahy

Praha - Hokejisté Tampy Bay mají za sebou první trénink v Praze. Na plochu letňanské Ice Areny se dostali s dvouhodinovým zpožděním oproti původnímu plánu, ale kouč Barry Melrose s asistenty Rickem Tocchetem a Wesem Walzem proháněl své svěřence nejdéle, jak to jen bylo možné - přibližně tři čtvrtě hodiny.

David Kočí
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Blesky měly za sebou náročný den, neboť sotva dohrály čtvrteční přípravný duel na ledě newyorských Rangers, zamířily na nedaleké letiště Newark k odletu směr Praha. Na Ruzyni dosedlo letadlo s floridským klubem na palubě před půl třetí odpoledne. Následoval přesun do hotelu Marriott, kde se však tým zdržel jen zhruba deset minut, poté absolvoval přejezd do O2 Areny; tam se hráči převlékli do výstroje a hned pokračovali do Letňan.

"Moc jsme toho nestihli. Rychle z letadla, pak do hotelu a na zimák. Přijeli jsme s dvouhodinovým zpožděním, všechno to bylo hodně narychlo," řekl novinářům český útočník Václav Prospal. Do Prahy se však hodně těšil. "Strašně moc. My kluci z Čech jsme se o tom pořád bavili. A kluci kanadský vlastně taky, ptali se, jak to tady může vypadat," dodal Prospal.

A jakým otázkám zámořských spoluhráčů musel čelit nejčastěji? "Jsou to mladí kluci, takže nejvíc se ptali na to, kam se můžou jít pobavit, až bude volný večer," pousmál se Prospal. "Jenže program je nabitý, takže moc času nebude. Spíš tak zajít na dobrou večeři nebo se projít za historií," dodal.

Na kluzišti malého letňanského stadionku se mezi 28 hokejisty proháněla i největší hvězda týmu Vincent Lecavalier. Že je vlastníkem haly bývalý skvělý zadák František Kučera, ho však překvapilo. "Vážně? To jsem nevěděl," přiznal kapitán Lightning.

Možnost jít si alespoň takto zatrénovat a protáhnout se však stejně jako spoluhráči uvítal. "Je pravda, že kvůli dlouhé cestě a předchozímu zápasu jsme všichni unavení. Ale někdy je lepší jít se takhle vybruslit, únavu ze sebe rychleji setřesete," vysvětlil Lecavalier krátce předtím, než byli hráči nahnáni zpět do autobusu a zamířili zpět do hotelu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články