Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Litvínov stvrdil domácí pohodu výhrou nad Hradcem

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali ve 45. kole extraligy Hradec Králové 5:2 a připsali si sedmou domácí výhru za sebou. Mountfield naopak neuspěl poprvé po sérii šesti vítězství. Východočeši sice v úvodním dějství trefami během 21 vteřin smazali dvoubrankovou ztrátu, ale vzápětí v 18. minutě vstřelil vítěznou branku Michal Trávníček. Výhru Vervy ještě pojistili Jakub Petružálek a Viktor Hübl.

Ilustrační foto

V úvodu vytvořil Petružálek šanci pro Ručinského, jehož střelu z mezikruží Kacetl ukryl ve své výstroji. V čtvrté minutě už ale domácí vedli. Od modré čáry vystřelil Pavlík, hradecký gólman kotouč vyrazil před sebe a z dorážky se prosadil Pavelka. Na druhé straně prověřili Francouze obránci Plášil s Dietzem, litvínovský brankář si s jejich pokusy poradil. Ve 13. minutě nabil Ručinský Štindlovi, který zvýšil na 2:0.

Hosté ale v 17. minutě rychle smazali ztrátu. Skokanovu střelu Francouz ještě kryl, ale na Pláňkovu dorážku byl už krátký. A za 21 vteřin bylo srovnáno. Červený přihrál zpoza branky Kukumbergovi, který se štěstím propasíroval puk mezi Francouzovy betony. Za dalších 82 sekund se ale radovali opět Severočeši, když po akci Martynka a Gerháta skóroval Trávníček.

V 25. minutě prokličkoval Pavelka až do palebné pozice, ale Kacetl puk vyrazil. Poté měl štěstí při Pavlíkově bombě. V 28. minutě už Petružálkův plachtící puk skončil k překvapení všech až za hostujícím brankářem a domácí vedli o dvě branky. Následně se hra vyrovnala a hrál se hokej plný osobních soubojů s minimem šancí. Jednu z mála měl v závěru druhé části Gerhát, který byl sám mezi kruhy, ale Kacetl zasáhl.

I ve třetí třetině oba týmy bránily pozorně střední pásmo a šancí bylo málo. Francouze prověřil střelou z mezikruží Plášil. Na druhé straně Kacetla nepřekonal po úniku Trávníček. Hosté v závěru zkusili power play, ale do prázdné branky pojistil vítězství domácích nejproduktivnější hráč soutěže Hübl. Druhý Litvínov si v tabulce polepšil na 87 bodů a překonal tak klubový rekord, kterým bylo dosud 86 bodů ze sezony 2008/2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Pavlík, Petružálek), 13. Štindl (Ručinský, Chaloupka), 18. Trávníček (Gerhát, Martynek), 28. Petružálek (Pavlík), 60. Hübl (Lukeš) - 17. Pláněk (Skokan, Šimánek), 17. Kukumberg (Červený). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 4 545.

Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Šrámek, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Plášil, Jank, Čáp, Pláněk, Vašíček - Skokan, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Pospíšil - Kukumberg, Tvrdík, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Radim Rulík (Litvínov): "Podruhé jsme začínali s Hradcem po přestávce. Bylo to podobné utkání jako po první reprezentační pauze. Zápas nabíral na tempu, v první třetině byla na obou týmech vidět přestávka. Důležité bylo, že jsme třetinu vyhráli, i když jsme přišli o dvoubrankové vedení. Ve druhé třetině se tempo zlepšilo a hokej začal být zajímavější. Jsme rádi, že jsme dnes zvítězili."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Dneska to bylo, jako když děti hrají hokej proti dospělým. Hráli jsme hrozně naivně. Jediná lajna, která si tu dovolila hrát hokej, byla naše čtvrtá. Takto nemůžeme vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články