Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Podruhé s řadou změn: Češi jdou opět na Rusko

Praha - Podle všeho s kompletně pozměněnými útoky se budou v sobotu čeští hokejisté snažit navázat ve vyprodané pražské O2 areně na čtvrteční karlovarské vítězství nad úřadujícími mistry světa z Ruska. Kouč Vladimír Růžička se i do druhého duelu, který je opět součástí seriálu Euro Hockey Tour, rozhodl vsadit na brankáře Alexandera Saláka. V poli však udělal řadu změn. Utkání sledujte od 13:00 živě exkluzivně na webu, po skončení biatlonu i na programu ČT sport.

Některé jsou vynucené, neboť dnes tým opustili obránce Ondřej Němec a útočník Jan Kovář, další plánované. Do hry se zapojí nově beci Jakub Krejčík s dodatečně povolaným Adamem Poláškem i útočníci Vladimír Svačina s Ondřejem Romanem. 

Čtvrteční zápas s Ruskem Češi vyhráli 3:0 a připsali si první výhru v sezoně. "Chtěl bych, aby na naší straně bylo stejné nasazení a tvrdá hra. Myslím si, že mladí Rusové ukázali, že jsou velmi rychlí a tvrdí. Líbilo se mi, že naši hráči na to reagovali velmi dobře. Přizpůsobili jsme se tomu a nenechali jsme se vyvést z míry," řekl Růžička.

Řada šarvátek vznikla zejména v závěru duelu, kdy již bylo o vítězství rozhodnuto. V poslední minutě se například popral Rostislav Klesla s Jevgenijem Timkinem. "Myslím si, že to bude trošku pokračovat. Mají tady mladé, nažhavené mužstvo. Musíme se s tím vypořádat, což se nám v prvním zápase podařilo. Předvedli jsme hokejovost i tvrdost," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace podruhé nastoupí proti Rusku s obměněnou sestavou

Martin Ručinský:

Martin Ručinský"Je paráda hrát takhle před plnými halami. Atmosféra ve Varech byla vynikající a já jsem opravdu rád za to, že jsme vyhráli. Dobrý skalp, dobré vítězství, teď se těšíme na zápas v Praze."

Stejně jako v Karlových Varech český tým čeká utkání před vyprodanou O2 arenou, ve které se představí naposledy před MS. V podobné situaci v listopadu Češi nezvládli duel se Švédskem, i když vedli 3:0. Tehdy však v mužstvu byla řada mezinárodně nezkušených hráčů. "Nemyslím si, že by to tentokrát mohlo být podobné. Kluci ale přesně tohle potřebují, řada z nich to nikdy nezažila. Od toho podobné zápasy jsou. Něco podobného by se ale stávat nemělo, mrzelo to všechny," uvedl Růžička.

Zápas začne netradičně již ve 13:00 a Česká televize jej bude vysílat od druhé třetiny. Přímý přenos by měl začít ve 14:00 po skončení sprintu žen na Světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. "Začátek je proti zvyklostem trošku jiný. I na mistrovství světa jsou ale odpolední zápasy a v extralize se taky hraje o víkendu o trošičku dříve. Přizpůsobíme se tomu," dodal Růžička.

Předpokládaná sestava:

Salák - Zámorský, Kolář II, Nakládal, Klesla, Krejčík, Čáslava, Ševc, Kempný, Polášek - Gulaš, Sobotka, Ručinský - Adamský (Radil), Novotný, Smoleňák - Svačina, Roman, Zaťovič - T. Zohorna, Koukal, Vondrka - Simon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články