Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno neoprávněný start hráče zřejmě bude stát tři body

Praha - Tři body zřejmě ztratí hokejisté Kladna v tabulce první ligy. Výsledek zápasu 49. kola proti Havlíčkovu Brodu totiž bude kontumován v jejich neprospěch, neboť v dresu Rytířů nastoupil v rozporu s řády útočník Patrik Machač.

Podle pravidel soutěže mohou k zápasům nastupovat pouze hráči se zaregistrovanou smlouvou, na výjimku poté junioři a dorostenci, tj. hráči ročníku 1995 a mladší. Machač sice hraje juniorskou soutěž, ale také díky výjimce, protože je ročník 1994. Kladno jej do zápasu proti Rebelu nasadilo bez zaregistrované smlouvy.

"Případ budeme řešit ve středu, do té doby bych nechtěl výsledek předjímat," řekl řídící pracovník první ligy Pavel Setikovský. Jinou možnost než zápas kontumovat však sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje nemá. Setikovský však plánuje navrhnout, aby od příští sezony u podobných administrativních pochybení ke kontumaci nedocházelo. Když totiž klub nasadí do zápasu vlastního juniora, nejde podle něho o klasický neoprávněný start.

Kladno může Machačovo chybné nasazení ještě mrzet. Dvě kola před koncem základní části je v tabulce druhé, třetí České Budějovice i čtvrtá Jihlava na něj ale ztrácejí jen tři body. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články