Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlínu stačil k výhře v Liberci jediný gól

Liberec - Hokejisté Zlína zvítězili ve 43. kole extraligy na ledě trápícího se Liberce 1:0 a připsali si třetí výhru v řadě. Úřadující mistr tak potvrdil dobrou formu a upevnil si pozici zaručující předkolo play-off. Naopak Liberec, na jehož střídačce již chyběl kouč Rostislav Čada, opět nedokázal skórovat, padl popáté za sebou a na 11. místě tabulky ztrácí tři body na desátou Mladou Boleslav. Vítěznou branku zaznamenal ve 47. minutě v přesilové hře Petr Holík.

Vstup do utkání se lépe vydařil domácím, když hned v první minutě po akci Valského pálil nebezpečně Filippi. Následovala dobrá příležitost Bakoše, Kašík byl na místě. Úvodní tlak domácích přibrzdila přesilová hra Zlína. Hosté Vaněčka, který si v úterý na ledě Hradce Králové odbyl svou extraligovou premiéru, však neohrozili. Zlínští výrazněji zahrozili později zásluhou Holíka se Svobody, liberecký brankář ale výborně zasáhl.

I nadále však byli aktivnější Bílí Tygři; Filippi ani Bakoš ale se svými pokusy úvodní gól zápasu nevytěžili. Druhé dějství zahájil Zlín v početní převaze a Vaněček musel být ve střehu. Blízko ke gólu byl Ondráček, na něhož zívala prázdná branka, zlínský forvard však na volný kotouč nedosáhl. Severočeši byli pod tlakem a za hosty zaostávali hlavně v pohybu. Velkou příležitost měl Okál, jenž najížděl sám na Vaněčka, se svým zakončením ale neuspěl.

Další skvělý zákrok si liberecký brankář připsal proti Žižkovi, jehož střelu z ideální pozice ukryl v lapačce. Domácí se oklepali až v závěru třetiny, kdy se v dobré palebné pozici ocitl exzlínský Balaštík, branku ale přestřelil. Ihned z protiútoku měl další šanci Moravanů Okál, recept na Vaněčka ale opět nenašel. V úplném závěru druhé třetiny zahrozili domácí v oslabení, Vitáskovu ránu ale lapil Kašík. Do třetího dějství vstupovali Liberečtí v přesilovce, Filippi si ale střelou z mezikruží na Kašíka nepřišel.

Na druhé straně tvrdě pálil Leška, také Vaněček byl připraven. Ve 45. minutě byl vyloučen domácí Bakoš a hosté početní výhodu zužitkovali. Po krásné kombinaci zakončoval do opuštěné branky Holík a otevřel skóre utkání. Bílí Tygři mohli kontrovat v přesilovce, kdy po jednom ze závarů na brankovišti obdržel trest ve hře zlínský brankář Kašík, když napadl dorážejícího Balaštíka. Proti Filippimu však výborně zakročil střídající Štůrala. Domácím ke gólu nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 47. Holík (Roman Vlach, Řezníček). Rozhodčí: Hribik, Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 7:9, navíc P. Jelínek - Žižka oba 10 min., Kašík 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3 562.

Liberec: Vaněček - Šimek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček - Bartek, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Balaštík, P. Jelínek, Bakoš - Krenželok, Urban, J. Vlach. Trenéři: M. Černý a Pešán.

Zlín: Kašík (53. Štůrala) - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Řezníček, Valenta - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, F. Čech - Ondráček, Šťastný, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Milan Černý (Liberec): "Zápas se rozhodoval v přesilových hrách, které jsou vždy klíčem k vítězství. Měli jsme k dispozici několik přesilovek, ale naložili jsme s nimi špatně. Mrzí nás, že jsme opět nedokázali bodovat."

Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to bojovné a nervózní utkání. Obě mužstva si uvědomovala, že jde o velice důležitý zápas. Ve hře pět na pět bylo utkání vyrovnané, brankáři chytali velmi dobře. Šance byly k vidění hlavně v přesilových hrách. Nám se podařilo jednu využít a odvážíme si velmi důležité body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články