Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Do Sparty přichází z bratislavského Slovanu brankář Janus

Praha - Hokejisty Sparty posílí slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus, který dosud chytal za Slovan Bratislava v Kontinentální lize. V kádru Pražanů nahradí pětadvacetiletý gólman krajana Rastislava Staňu, pro kterého ze zdravotních důvodů sezona předčasně skončila.

Jaroslav Janus
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Janus vytvoří brankářskou trojici s Filipem Novotným a Janem Lukášem. "Rasťa tvořil jako zkušený brankář trojici s našimi talentovanými gólmany Novotným a Lukášem. Nyní přichází Jaro Janus, abychom měli před vrcholem sezony kompletní složení tří brankářů," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec.

Účastník posledních dvou světových šampionátů Janus se k třetímu týmu extraligové tabulky připojí v sobotu. Momentálně je se Slovanem v Helsinkách, kde bratislavský tým dnes hraje. "Jsem nadšený, že o mě Sparta projevila zájem a vše se podařilo dotáhnout k úspěšné dohodě," uvedl Janus, který považuje Spartu za nejslavnější český klub s velkou tradicí.

"Pro mě bude čest chytat za takový klub a cítím velkou motivaci a výzvu pomoci Spartě k úspěchu v dobře rozjeté sezoně," dodal Janus. Prešovský rodák působil v letech 2007 až 2012 v zámoří. Nejprve v juniorské soutěži, poté se neúspěšně snažil prosadit do kádru Tampy, která jej draftovala v roce 2009.

Před třemi lety se vrátil do Evropy a podepsal smlouvu se Slovanem. V aktuální sezoně se mu příliš nedařilo. Zasáhl do 25 zápasů s úspěšností 89,1 procenta a 3,01 inkasovanými góly na zápas. Šest duelů s jeho pomocí Slovan vyhrál. Janus je druhý hráč, kterého Sparta tento týden ze Slovanu získala. V úterý Pražané angažovali útočníka Michala Vondrku. Oba by za Spartu mohli poprvé nastoupit v nedělním zápase na ledě Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články