Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Od 12. února jdou do prodeje vstupenky na jednotlivé zápasy MS

Praha - Ve čtvrtek 12. února začne předprodej vstupenek na jednotlivé zápasy hokejového mistrovství světa, které se v květnu uskuteční v Praze a v Ostravě. Momentálně je možné kupovat vstupenky jen v takzvaných balíčcích na všechna utkání daného hracího dne, za dva týdny však organizátoři balíčky rozdělí a fanoušci tak budou mít šanci zakoupit si levnější vstupenky na vybraný duel.

Ilustrační foto

Do prodeje se navíc 12. února ve 13:00 dostanou i uvolněné vstupenky z takzvaných technických rezervací. Lze tak předpokládat, že hokejoví nadšenci budou mít další šanci dostat se i na zápasy české reprezentace, které jsou nyní oficiálně vyprodané. "Dá se ale předpokládat, že vše bude o vteřinách. Budou to maximálně desítky vstupenek," upozornil generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.

Momentálně je však stále možné zakoupit si vstupenky na čtvrtfinálový program v pražské O2 areně, kde v případě postupu do play-off bude český tým hrát. "Je totiž předem dané, že bychom čtvrtfinále hráli ve čtvrtek 15. května od 20:15," řekl Urban. Vstupenky na hokejové MS se začaly prodávat v listopadu a ke středečnímu ránu bylo prodáno 328 585 lístků z celkového počtu 723 678.

Čeští pořadatelé tak zatím mají jistotu, že arény budou zaplněny minimálně z 45 procent. Dalších šest procent vstupenek (asi 43 400) je rezervováno. "Před námi je teď výzva, jak prodat ty další. Očekáváme, že roztržením balíčků dojde ke zvýšení zájmu o vstupenky na zápasy ze zahraničí. Uvidíme, jestli se to povede," uvedl Urban. ČSLH ve spolupráci s Českou televizí navíc plánuje natáčet šoty s výraznými osobnostmi evropských týmů, které budou šampionát propagovat ve svých zemích.

Kvůli změně systému prodeje vstupenek se předprodej ve středu 11. února ve 22:00 zastaví. "O den dříve budou zastaveny internetové rezervace. Toto opatření je nutné, abychom měli přesný přehled o množství balíčků, které se budou dělit na jednotlivé zápasy," vysvětlila generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová. Ta věří, že tentokrát nedojde při spuštění další fáze předprodeje k technickým problémům jako v listopadu.

"Děláme vše pro to, aby druhá vlna běžela volněji. Nemůžu ale říct, že problémy nebudou. Snažíme se ovlivnit lidský faktor a faktor techniky tak, aby bylo vše v pořádku a aby k chybám nedošlo. Budu ráda, když nebudou," přála si Štěrbová. Technika by však v polovině února neměla být tolik zatížená i proto, že k dispozici již nebude tolik vstupenek a fanoušci by v rezervačním systému neměli trávit tolik času. Stejně jako doposud bude možné si vstupenky zakoupit přes internet, na terminálech společnosti Sazka nebo u arén v Praze a v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Generální sekretář ČSLH Urban: Lístků na české zápasy na MS budou už jen desítky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články