Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec Králové počtvrté v řadě vyhrál, poradil si s Libercem

Hradec Králové Hokejisté Hradce Králové porazili ve 42. kole extraligy Liberec 2:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Liberec naopak počtvrté za sebou padl. Duel rozhodl gól Tomáše Mertla ve třetí třetině. Rozhodčí v zápase nařídili tři trestná střílení, ani jeden gól z nájezdů ale nepadl.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec usiluje o setrvání v desítce, které by mu zaručilo účast v předkole play-off, Hradec si zase chtěl upevnit místo v elitní šestici a tím pádem přímý postup do čtvrtfinále. Jenže ani jeden tým nevypadal v první třetině jako mužstvo hladové po výhře. Hrál se nudný hokej, jedinou příležitostí celé dvacetiminutovky byl únik libereckého střelce Bartka, proti kterému však výborně zasáhl Kacetl. Ten byl opět nasazen do zápasu a potvrdil, že se v poslední době stal stabilní hradeckou jedničkou. Chytal už šesté utkání v řadě a Kantor opět usedl na střídačku.

Po Kacetlově zásahu skončila první třetina bez branek, což se v Hradci stalo už počtvrté v řadě. Gól začaly padat až ve druhé části. První vyloženou možnost přitom ještě změnu skóre nepřinesla. Hradecký útočník Červený byl ve 22. minutě v úniku zahákován a sudí nařídili trestné střílení. Červený neuspěl, což byla předzvěst dalších penaltových událostí. První branka padla v domácí přesilovce. Ve 29. minutě Knotek dostal přihrávku zpoza branky a perfektní střelou do horního rohu pokořil Vaněčka.

Jenže hosté záhy zareagovali o čtyři minuty později tečoval útočník Krenželok nahození a Kacetl byl bez šance. Rušné momenty pokračovaly další penaltovou chvilkou. Ve 35. minutě projel obranou hradecký kapitán Šimánek, byl zahákován, což značilo další trestné střílení. Protřelý útočník, známý specialista na samostatné nájezdy, však stejně jako jeho kolega Červený neuspěl. Vaněček přizvedl jeho střelu levou rukou nad branku.

Třetí třetina byla pokračováním úporného hokeje bez větších šancí. Přesto se domácí prosadili. A byla to klasická spolupráce. Ve 44. minutě skóroval zblízka druhý nejproduktivnější hráč extraligy Mertl, jemuž přihrál křídelník Kudrna. Hosté se od té chvíli snažili o vyrovnání, Hradec se soustředil spíše na bránění těsného náskoku. Hned dvě minuty po brance mohli Bílí Tygři splnit úkol. Útočník Filippi byl faulován v úniku a rozhodčí zapískali již třetí penaltu večera. Jenže reprezentant nájezd vyřešil špatně, střelu namířil vedle Kacetlovy branky. Na konci zápasu se Liberec pokusil vyrovnat v power play, kterou však ukončilo vyloučení Filippiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. T. Knotek (Šimánek, Kudrna), 44. Mertl (Kudrna, Vašíček) - 33. Krenželok (Gřegořek). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Troliga (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3 072.

Hradec: Kacetl - Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, T. Knotek, Kukumberg - Pospíšil, Troliga, Červený - Tvrdík, Nedvídek, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Liberec: Vaněček - Šimek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Kajínek - Valský, Vampola, Radivojevič - Balaštík, Filippi, Bakoš - Bartek, P. Jelínek, Bulík - Krenželok, Urban, J. Vlach. Trenéři: Čada a Černý.

Peter Draisaitl (trenér Hradce Králové): "Jaké to bylo z naší strany? Asi nikdo mi nevysvětlí, jak jsme mohli vyhrát. Vypadali jsme unaveně, měli jsme mrtvý mozek, mrtvé nohy. Byly tam nesmysly, ale jsou to nejcennější body v celé sezoně. Nějak jsme to uplácali, máme body a zapomeneme."

Milan Černý (asistent trenéra Liberce): "Jsme zklamaní z výsledku, ale nejsme zklamaní ze hry. Hráčům jsme za výkon poděkovali. Kdybychom stále pracovali tímhle způsobem, myslím, že bychom se do předkola play-off dostali. Stále přemýšlíme o posílení kádru, ale nemůžu být konkrétní."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články