Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slavia potvrdila domácí výhru i na ledě Liberce

Liberec – Hokejisté poslední Slavie zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Liberce 3:1 a po předchozí sérii devíti porážek podruhé za sebou naplno bodovali. Dvěma góly to zařídil maďarský útočník János Vas. Bílí Tygři před vlastním publikem poprvé po osmi zápasech nebodovali a zaznamenali teprve druhou domácí prohru z posledních devíti duelů.

Slavia nastoupila potřetí za sebou bez útočníka Bednáře a dokázala navázat na páteční domácí vítězství nad Olomoucí 5:1. V úvodu se hrálo prakticky bez šancí, ale v deváté minutě udeřili hosté po Vasově dorážce vlastní střely. Bílí Tygři měli velkou šanci na vyrovnání v 11. minutě. Po závaru ale Furcha nepřekonali Vampola ani Jelínek. V 18. minutě ještě neuspěl nadvakrát Vlach.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Po závaru před Furchovou brankou, o který se postarali Valský s Bulíkem, se dostal k puku Filippi a vyrovnal. O minutu později mohl obrátit skóre Balaštík, ale v souboji s Furchem neuspěl. V dalších minutách byli aktivnější domácí, ale chyběla jim lepší koncovka.

Tlak Liberce přibrzdilo až vyloučení Barteka ve 32. minutě. V přesilovce měl největší šanci Poletín, ale Lašáka nepřekonal ani na tři pokusy. Šanci měli pak také v přesilovce i domácí. Vampolovu střelu vyrazil Furch betonem, Bartekovu dorážku potom ramenem. V úvodu třetí třetiny nastartovala tlak Slavie přesilovka, ale domácí se ubránili.

V polovině třetiny hráli v početní výhodě domácí, ale ani oni neuspěli, i když na Furcha vyslali několik střel. V 54. minutě podruhé udeřili hosté díky Vasovi, který zužitkoval ideální Kolářovu přihrávku. Liberec zapnul na vyšší obrátky. Jeho úsilí ale zhatil v 58. minutě Poletín, který prostřelil Lašáka. Jeho gól musel posvětit videorozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Slavia

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Filippi (Valský, Bulík) - 9. Vas (Holec), 54. Vas (Kolář), 58. Poletín (Stránský). Rozhodčí: Šindler, Wagner - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 5 942.

Liberec: Lašák - Kajínek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, J. Vlach. Trenéři: Čada a M. Černý.

Slavia: Furch - Kolařík, Šenkeřík, Krejčí, Šulc, A. Růžička, Beňovič, J. Novák - Vlasák, Divíšek, Sklenář - Holec, Vas, Kolář - Stránský, J. Doležal, Poletín - Andres, M. Čermák, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Milan Černý (Liberec): "Myslím, že to opět bylo o naší koncovce. Měli jsme snad 45 střel a řadu příležitostí, ze kterých jsme nedali gól. S postupujícím časem ubývalo klidu, lehkosti a lepšího řešení. Chybělo nám větší clonění před brankářem, více druhých střel a dorážek. Pak by se ten zápas vyvíjel jinak, měli jsme převahu, ale bohužel, v tomto jsme zklamali a udělali jsme si to zase o něco těžší."

Dušan Gregor (Slavia): "Bylo to krásné vítězství celého mužstva. Tým šel za ním, i když jsme byli ve druhé třetině pod velkým tlakem. V první a ve třetí třetině jsme ukázali dobrou hru. Za vůli a ochotu, kterou tým předvedl, a s podporou Dominika Furcha jsme si vítězství zasloužili. A také naši fanoušci, kteří při pěkné návštěvě v aréně byli celou dobu slyšet. Jsou to výhry, které nám pomáhají. Odpočineme si, ale musíme dál pracovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články