Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Velká šance pro Mrázka. Po zranění konkurentů bude jedničkou Detroitu

Detroit – Tradiční české přísloví praví: Kdo si počká, ten se dočká. Brankář Detroitu Petr Mrázek se ho držel a jeho vytoužené přání se mu splnilo. Tedy alespoň dočasně. Při zranění jedničky Jimmyho Howarda a Jonase Gustavssona se právě on stal prvním brankářem Red Wings.

Ilustrační foto

Dvaadvacetiletý Mrázek měl ještě v této sezoně působit hlavně na farmě v AHL, ale na kontě má už devět startů v NHL a další ho čekají. "Je to pro něj dobrá příležitost. Neměl by to pro nás ale být žádný problém. Je to dobrý brankář, který nám pomůže vyhrát zápasy," řekl Babcock.

Vítkovický odchovanec Mrázek působí v Detroitu od roku 2012 a v NHL zatím odchytal 20 zápasů. Přestože v létě věřil, že se stane pevnou součástí kádru Red Wings, vedení klubu se rozhodlo ještě spoléhat na dvojici HowardGustavsson. Zdravotní problémy konkurentů však Mrázkovi pomohly k většímu vytížení.

"Je to skvělý brankář. Už jsem říkal, že opravdu dobře čte hru a hraje s pukem jako obránce. Důvěřujeme mu," řekl kapitán týmu Henrik Zetterberg. "Uvidíme, jak dlouho bude mimo hru Howie (Howard). Pár zápasů ale asi chybět bude," doplnil švédský útočník. "Už odchytal (Mrázek) pár výborných zápasů, někdy rozehrává lépe než někteří obránci," řekl Jonathan Ericsson.

Informace o výsledcích lékařských vyšetření Howarda ještě nejsou k dispozici, předpokládá se však, že bude mimo hru dva až čtyři týdny. Klub již z farmy povolal Toma McColluma, který bude Mrázkovi krýt záda. Gustavsson je mimo hru od listopadu, kdy si vykloubil rameno. Sice už trénuje, do hry by měl být ale připraven za týden nebo dva.

"Když jsem o Vánocích chytal tři zápasy v řadě, cítil jsem se skvěle. Vždy, když můžete odehrát několik zápasů za sebou, tak vám to zvedne sebevědomí," uvedl Mrázek, jenž se zatím může pochlubit i velmi dobrými statistikami.

Nejlepší brankář juniorského mistrovství světa z roku 2012, který se ve stejném roce představil i na seniorském šampionátu a má ve sbírce bronzovou medaili, v sezoně pětkrát pomohl týmu k výhře. Úspěšnost má 91,6 procenta a v průměru inkasoval 2,29 gólu na utkání. Další start by měl přidat v úterním zápase na ledě Buffala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články