Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pavelec byl znovu u prohry Jets, nepomohla ani asistence Frolíka

New York – Již čtyři utkání čeká na vítězství brankář Winnipegu Ondřej Pavelec. Český reprezentant nepříjemnou sérii neprotrhl ani proti Aneheimu. V něm sice pokryl 39 střel, ale jeho tým nakonec Ducks, kteří přes zápasem vyvěsili ke stropu dres Teemu Selänneho, podlehl 4:5 po nájezdech. Kanadskému týmu nepomohla ani jedna asistence Michaela Frolíka.

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec v utkání proti Anaheimu
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Peter Joneleit

"Nerozbrečel jsem se, ale měl jsem k tomu blízko," přiznal Selänne. "Nejtěžší bylo udržet emoce, když jsem šel po schodech dolů na led. Navíc jsem se musel soustředit, abych nespadl. Ani si nepamatuji, kdy jsem byl naposledy tak nervózní, ale byl to skvělý večer. Nikdy na to nezapomenu," prohlásil první hráč v historii Anaheimu, jehož dres byl slavnostně vyřazen. "Jsem na to hrdý," dodal populární Fin.

Selänne, který v posledních sezonách marně bojoval s Jaromírem Jágrem o post nejlepšího evropského střelce v historii NHL, ukončil kariéru loni v létě. Vítěz Stanleyova poháru s Anaheimem z roku 2007 má citový vztah i k nedělnímu soupeři Ducks, neboť Winnipeg ho v roce 1988 draftoval. Souboj obou týmů rozhodl symbolicky jeho krajan Sami Vatanen, který dostal v rozstřelu důvěru trenérů poprvé.

"Je pro mě pocta, že jsem dostal šanci. Možná o tom jednou budu vyprávět vnoučatům, že jsem na Teemuův večer dal vítězný gól," radoval se třiadvacetiletý Vatanen, pro něhož byl Selänne v dětství vzorem. Klíčovou roli při vítězství Anaheimu sehrál i Rickard Rakell, který zaznamenal čtyři body. Svým druhým gólem poslal zápas do prodloužení a proměnil i nájezd v momentu, kdy musel dát gól. "Všichni jsme moc chtěli pro něho (Selänneho) vyhrát," uvedl Rakell. Pavelec v rozstřelu chytil tři ze šesti nájezdů.

Tomáš Fleischmann se podílel jednou asistencí na vítězství Floridy v Edmontonu 4:2. Český útočník dobře napadal ve středním pásmu, z čehož následně těžil Sean Bergenheim, který v 56. minutě uzavřel skóre zápasu. Panthers vyhráli třetí utkání v řadě a na poslední postupové místo do play-off jim ve Východní konferenci schází jeden bod.

"Jednou z hlavních příčin porážky byla ztráta puku. Jako to ukázala situace, která předcházela poslednímu gólu. Za takového stavu musíme s pukem nakládat lépe," zlobil se Todd Nelson, dočasný trenér Edmontonu, který prohrál 24 z posledních 28 zápasů a je nejhorším týmem soutěže.

Ve zbývajícím utkání nedělního programu NHL porazilo Chicago na svém ledě Minnesotu 4:1. Blackhawks už po dvou třetinách vedli o čtyři góly, o což se brankou a přihrávkou zasloužili Marián Hossa, Bryan Bickell a Brad Richards. Hossa byl v předvečer svých 36. narozenin vyhlášen první hvězdou zápasu, ve kterém se 473. trefou v soutěži vyrovnal v historické tabulce střelců padesátému Denisu Savardovi a Alexandru Mogilnému.

"Jsem možná trošku starší, ale pořád se cítím velmi dobře. Takhle se na svůj věk dívám," uvedl po utkání Hossa, který je rád, že se se spoluhráči oklepal z předchozího zápasu, v němž nečekaně podlehli Edmontonu. "O to je naše vítězství důležitější, protože minulá utkání nás nezastihla v nejlepší formě. Dnes bylo hezké vidět, že jsme to zase my. Povedl se nám začátek, a to bylo pro průběh zápasu klíčové," dodal slovenský útočník po výhře nad Minnesotou, která prohrála popáté za sebou.

Výsledky NHL:

Edmonton - Florida 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky: 25. Eberle, 46. Pouliot - 5. Hayes, 27. Campbell, 46. Kopecký, 56. Bergenheim (Fleischmann). Střely na branku: 33:27. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Luongo (Florida), 2. Eberle (Edmonton), 3. Ebklad (Florida).

Chicago - Minnesota 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky: 5. Hossa, 8. Bickell, 32. Richards, 39. Oduya - 56. Cooke. Střely na branku: 35:37. Diváci: 21 809. Hvězdy zápasu: 1. Hossa, 2. Bickell, 3. Crawford (všichni Chicago).

Anaheim - Winnipeg 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 1:1, 2:0 - 0:0)

Branky: 9. a 58. Rakell, 34. Jackman, 47. Palmieri, rozhodující nájezd Vatanen - 8. E. Kane, 10. Bogosian (Frolík), 15. Scheifele, 38. Ladd. Střely na branku: 43:32. Brankář Ondřej Pavelec odchytal celé utkání, inkasoval čtyři branky ze 43 střel a úspěšnost zásahů měl 90,70 procenta. Diváci: 17.356. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Palmieri (oba Anaheim), 3. Scheifele (Winnipeg).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články