Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boleslav nadělila Slavii sedmičku

Mladá Boleslav – Hokejisté Mladé Boleslavi ve 35. extraligovém kole deklasovali Slavii 7:1 a vyhráli druhý z posledních jedenácti zápasů. Pražané zůstávají beznadějně poslední, prohráli třinácté z předchozích čtrnácti utkání. Domácí nakročili k výhře hned v první třetině, ve které vstřelili tři branky.

Utkání Mladá Boleslav - Slavia
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladoboleslavští hráči po nedělním debaklu 2:9 v Hradci Králové přišli o deset procent měsíční odměny a do zápasu dvou aktuálně nejhůře postavených týmů nastoupili pod hrozbou sankcí v případě dalšího neúspěchu.

Středočeši začali aktivněji, při trestu Sklenáře sice Mikulík s Pabiškou nevyužili slibné příležitosti, ale krátce po vypršení trestu otevřel skóre Bárta, který vyjel zpoza branky a v signalizované výhodě dotáhl bekhendový blafák.

Vedoucí gól Mladou Boleslav nakopl a za dvě minuty využil přesilovku Trončinský přízemním průstřelem od modré. Slávističtí trenéři zareagovali oddechovým časem, ale ve druhé polovině první třetiny se obraz hry příliš nezměnil. Pražanům se vůbec nepovedla přesilovka a v závěru úvodní dvacetiminutovky Pacovský při hře čtyři na čtyři zvýšil už na 3:0.

Do druhé třetiny nastoupil v brance hostů Svoboda místo Furcha, ale očekávaný impulz s výměnou gólmanů hosty nespasil. Po třech minutách Svobodu překonal Klimenta, který střelou z pravé strany v oslabení využil předcházející Mikulíkovo napadání. Za 40 vteřin snížil Veselý na 1:4 a první extraligový gól v kariéře útočníka Pražanů hosty na chvíli povzbudil. Slavia působila aktivněji, probudila se střelecky, ale v 36. minutě ji znovu uzemnil domácí Musil, který doklepával puk za přesouvajícího se Svobodu a zvýšil na 5:1.

Ve třetí třetině už se Slavia nezmohla na odpor. Ve 48. minutě boleslavský kapitán Výborný při přesilovce překvapil hostujícího náhradníka v brance střelou na bližší tyč. Hosté byli frustrovaní a před polovinou závěrečné dvacetiminutovky předčasně skončil zápas pro Tomáše Doležala, který inkasoval trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.

Dlouhou výhodu sice domácí nevyužili, ale brzy poté fauloval i Jiří Doležal a následnou početní výhodu proměnil Broš snadnou dorážkou a Mladá Boleslav si tak připsala nejvyšší výhru v sezoně, po které postoupila na dvanácté místo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Slavia

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Bárta (Jarůšek), 10. Trončinský (D. Výborný), 20. Pacovský (Ovčačík, Trončinský), 24. Klimenta, 36. Musil (M. Látal), 48. D. Výborný (Trončinský, Mikulík), 56. Broš (Klimenta, Robar) - 24. J. Veselý (T. Doležal). Rozhodčí: Pavlovič, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:8, navíc T. Doležal (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3510.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Trončinský, Ovčačík, Kočí, Stříteský, Robar, M. Hruška, R. Čermák - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Klimenta, Broš, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal - Rys, Bárta, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Slavia: Furch (21. A. Svoboda) - Knot, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, J. Novák, Holub - Kolář, Bednář, Vlasák - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jsme spokojení, protože jsme ve špatné situaci, hlavně po debaklu v Hradci Králové. Jsem rád, že hráči ukázali charakter a za to, jak přistoupili k zápasu. I v novinách proběhly nějaké věci, které se tu udály. Snad nám to pomůže, ale musíme zůstat nohama na zemi. Je to povinné vítězství, čímž nechci snižovat kvalitu soupeře, ale my musíme doma vyhrávat. Pokud nechceme jít do baráže."

Dušan Gregor (Slavia): "Soupeř nám ukázal a nastavil tvrdé zrcadlo, přestože se také nacházel v nelichotivé situaci. Ukázal, jak se bojuje, hraje za klub a o to, aby vyhrál. Prohráli jsme jednoznačně hned nástupem do zápasu. Boleslav nás přehrávala v pohybu a takovém chtíči, což nám chybělo. První třetina 3:0 a myslím, že bylo rozhodnuto. Domácí získali pohodu a sebedůvěru a vyučovali nás po všech stránkách. Po třech týdnech u mužstva je to pro mě tvrdá facka. Budeme si to muset zanalyzovat a řešit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy