Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec míří na Spartu, Litvínov hostí Olomouc

Praha - Hokejisté Litvínova a Sparty mohou v úterním programu 35. extraligového kola alespoň trochu odkrojit z velkého náskoku vedoucího Třince. Verva, jež na lídra ztrácí 12 bodů, přivítá Olomouc. Rovněž Pražané, jejichž manko je ještě o bod větší, mají výhodu domácího prostředí a do cesty se jim postaví Liberec. Duel mezi Oceláři a Hradcem Králové se kvůli rozsáhlému chřipkovému onemocnění v kádru Východočechů bude hrát až v pondělí 12. ledna. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 19:00, přímý přenos utkání Sparta - Liberec můžete sledovat od 19:15 na ČT sport a našem webu.

19:15 Sparta - Liberec (ČT sport)

Sparta se chce před svými fanoušky rehabilitovat za dietní menu s Olomoucí (0:1). "Liberec je silný soupeř a nečeká nás jednoduché utkání. Věřím, že se nám podaří navázat na zodpovědný výkon ze Zlína a že se vyvarujeme zbytečných vyloučení," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

"Tohle je jen první krok a musíme udělat další. Je před námi stále ještě dost zápasů. Musíme se dívat jen sami na sebe, ne před sebe nebo za sebe, musíme vyhrávat a sbírat body. To je jediná cesta," prohlásil útočník Branko Radivojevič.

17:30 Litvínov - Olomouc

Litvínov bude útočit na třetí vítězství v řadě, což se mu podařilo naposledy v první polovině listopadu. "Tu mimořádnou formu, kterou jsme měli na začátku ročníku, je prakticky nemožné si udržet po celou dobu. Věříme však, že to slabší období je za námi a vracíme se na vítěznou vlnu. Ale více nám v tomto směru napoví až celý leden, teď to nelze tak dobře posoudit," řekl trenér Radim Rulík.

Olomouc sice v předminulém kole dokázala překvapit výhrou na Spartě, ale jinak ji na přelomu roku venku forma spíše nepřeje a z pěti utkání čtyřikrát prohrála. "Herně jsme nepropadli. Je to spíše o tom, že jsme jako teď naposledy ve Vítkovicích v koncovce nebyli dostatečně důrazní a nešli jsme za gólem. V tom se musíme polepšit," řekl trenér Jiří Dopita.

17:30 Plzeň - Zlín

Plzeň po pětizápasové vítězné sérii tři utkání po sobě nebodovala. Nyní ji čeká finálový sok z roku 2013 Zlín. "Bude to stejně těžké jako s Brnem, i když je Zlín pod námi. Možná o to víc do toho půjdou s větším nasazením. My potřebujeme vyhrát," uvedl útočník Dominik Simon.

Obhájce titulu Zlín se snaží probojovat do první desítky. Jeho úsilí ale srážejí nevyrovnané výkony, které se odrazily i na nedělní domácí prohře se Spartou, jež byla třetí z posledních čtyř utkání. "Při dnešním rozboru jsme se zaměřili zejména na zbytečné ztráty puku ve středním pásmu. Chyby Sparta trestala," podotkl kouč Rostislav Vlach. "Plzeň má určitě motivaci ukončit sérii tří zápasů bez bodu," dodal.

17:30 Mladá Boleslav - Slavia

V duelu dvou výrazně se trápících týmů ze dna tabulky hostí Mladá Boleslav ve středočeském derby Slavii. Domácí uspěli v jediném duelu z posledních deseti, Pražané dokonce z posledních 13 vystoupení. Mladá Boleslav má problémy v obraně, za poslední čtyři utkání inkasovala 21 branek, slávisté naproti tomu vyšli třikrát gólově naprázdno za posledních pět utkání.

Nyní potřebují snížit svou osmibodovou ztrátu. "V každém zápase potřebujeme urvat nějaké body, nejlépe všechny tři. Abych ale řekl, že tam jedeme vyhrát... Vidíte, jak na tom jsme. Budeme se o to snažit. Musíme začít od malých věcí," uvedl útočník Jan Stránský.

18:00 Pardubice - Vítkovice

Šesté Pardubice se utkají s devátými Vítkovicemi, přičemž oba soky dělí jen pět bodů. "Vítkovice sledujeme vzdáleně, soustředíme se spíše na sebe. Zkraje sezony se jim nedařilo, teď se zvedají. Mají velmi houževnatou obranu, dobře brání střední pásmo. Věřím, že si s tím poradíme," uvedl kouč Zdeněk Venera. Věří, že již bude mít k dispozici Tomáše Zohornu a Tybora. "Úderných hráčů moc nemáme. Na výkonu prvních dvou formací to bylo v Liberci znát," připustil Venera.

Vítkovice se po třech měsících znovu vrátily do první desítky. A to hlavně díky tomu, že začaly vítězit v domácím prostředí a zvládly i sérii posledních čtyř utkání proti tabulkovým sousedům, s nimiž uhrály deset bodů. Daleko tak už nemají ani k Pardubicím. "Budeme se snažit držet našeho herního plánu. Vycházet z kvalitní a pozorné defenzivy, dobré organizace hry a pokusit se trošku otupit sílu Pardubic, které doma dávají dost gólů," řekl asistent trenéra Jakub Petr.

18:00 Karlovy Vary - Brno

Karlovy Vary půjdou do souboje s Brnem povzbuzené bodem z Třince. "Odehráli jsme velice slušné utkání, co se týče defenzivy. Teď ale na to musíme navázat," zdůraznil asistent trenéra Jaromír Kverka. "Brno nadále považuji za jednoho z favoritů soutěže, ale já pevně věřím, že dokážeme navázat na předchozí zápasy v domácím prostředí a připíšeme si plný počet bodů," dodal Kverka.

Brno vítězstvím nad Plzní ukončilo dvouzápasový bodový půst. "Úspěch nám napomohl vylepšit psychiku. Za nejdůležitější ale považuji zlepšení naší hry v defenzivě. Ve stejném duchu bychom chtěli nyní pokračovat i v Karlových Varech," poznamenal asistent trenéra Karel Beran. "Herní styl Varů s důraznou defenzivou nám příliš nevyhovuje. Navíc v posledních čtyřech zápasech doma neztratily ani bod," varoval Beran.

12. ledna 2015, 17:00 Třinec - Hradec Králové

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČTK, hcskoda.cz, hcslavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články