Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia poprvé zvítězila o více než jeden gól, Zlín porazila 6:2

Praha - Hokejisté pražské Slavie protáhli svou vítěznou sérii zkraje sezony na sedm utkání, když v 7. kole O2 extraligy porazili Zlín 6:2. Pražané se tak udrželi v čele tabulky české nejvyšší soutěže a navíc dnes poprvé v novém ročníku zvítězili výraznějším rozdílem - až dosud totiž vše vyhráli o gól, nebo v nastavení.

Lavička hokejové Slavie
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Vysoce favorizovaní domácí vstoupili do prvního souboje ze svého dalšího trojbloku domácích zápasů s náhradníkem Furchem v brance a rychle třímali otěže zápasu, když hned ve třetí minutě využili přesilovku. Po 74 vteřinách hry totiž musel na trestnou lavici Pšurný a Micka o více než minutu později překvapil tečovanou střelou zápěstím Biegla. 

Zpočátku neškodný Zlín se připomněl také zásluhou přesilovky a naložil s ní podobně jako domácí. S nahozením Galvase skrz klubko hráčů si ještě poradil Furch, vzápětí se na druhé straně blýskl dravým průnikem podél hrazení Vondrka, ale toho vychytal Biegl. Hra se přestěhovala opět na druhou stranu kluziště, kam zavezl puk Kollár, vzápětí ho předložil Rachůnkovi a ten našel nekryté místo pod Furchovou vyrážečkou. Zbytek třetiny patřil od té chvíle překvapivě hostům. 

Berany mohl ve 13. minutě dostat do vedení kanonýr minulého kola Köhler, který se již chystal zamést puk bekhendem za záda povyjetého Furcha, ale na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu Kadlec a byl vyloučen. Inkasované brance však nakonec stejně nezabránil; obrana červenobílých zapomněla na Lešku, jehož našel křížnou přihrávkou Galvas, a zlínský kanonýr pálil přesně, což po odrazu puku zpět před brankovou čáru potvrdil sudímu Hradilovi i videorozhodčí.   

Hned od začátku druhého dějství však dala Slavia najevo, že dnes ještě prohrát nehodlá. Po chvilce si vynutila vyloučení Hamrlíka, které mohl ve 25. minutě ztrestat ve velké šanci Tomica, ani při dorážce však Biegla nepokořil. Chvilku na to ještě orazítkoval Micka tyč, ale pak už se lídr extraligy dočkal vyrovnání. Ve 29. minutě si totiž Bednář elegantně nabruslil až před Biegla a blafákem do bekhendu mu nedal nejmenší šanci. 

Slávisté znovu převzali taktovku a po závaru mohl ve 34. minutě skórovat Doležal, ale radost mu na poslední chvíli sebral blokující Nosek. Pouhých 11 vteřin před koncem druhé třetiny měl tutovku na holi Červenka, skákavý puk však netrefil přesně a minul branku. 

Ve třetí dvacetiminutovce Pražané ještě vystupňovali svou aktivitu, díky níž si vynutili i několik vyloučení, ale ze všeho nejdřív dvakrát v krátkém sledu gólově udeřili. Červenka si nejprve spravil chuť, když využil váhání zlínských zadáků po nahození Doležala, a 48 vteřin na to rozebrala chybující obranu parádní rychlou kombinací trojice Vondrka - Beránek - Hruška. Hosté zcela odpadli a výhru Slavie ještě zvýraznili Sklenář a dokonce při oslabení znovu Červenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články