Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pastrňák před rozhodujícím utkáním: Musíme se soustředit hlavně na sebe

Toronto - Zápas s Rusy bude pro českou dvacítku rozhodujícím. V případě výhry je čeká pokračování na turnaji, jinak jen boj o záchranu. Stěžejní postava českého týmu David Pastrňák před duelem říká, že se on i jeho spoluhráči musí soustředit především sami na sebe.

Ilustrační foto

"Musíme se soustředit hlavně na sebe a hrát tak, jak nejlépe umíme. Musíme hrát jako jeden muž a je jedno, kdo proti nám bude stát," řekl Pastrňák. Blízko zápasům o udržení byli přitom mladí Češi už proti Dánsku. Až v 57. minutě se jim ale podařilo vyrovnat a vynutit si prodloužení. "Nebyl to příjemný pocit. Když jsem ale viděl všechny kluky na střídačce, bylo jasné, že se nevzdáme. Věřili jsme až do konce. Říkal jsem si, že to utkání prostě nemůžeme prohrát. Naštěstí se nám podařilo v závěru vyrovnat, což byla velká úleva," přiznal.

  • "Připravujeme se na to úplně stejně jako na ostatní zápasy. Musíme k tomu přistoupit se stoprocentním nasazením, hrát po celých šedesát minut a jít si pro výhru," řekl Pastrňák o přípravě na duel s Rusy.
Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Česko - Rusko

Pastrňák je jediným českým hráčem v kádru kouče Miroslava Přerosta, který si už zahrál v zámořské NHL. "Byl to pro mě krásný zážitek, snažil jsem si zápasy v dresu Bostonu hlavně užít. Udělal jsem všechno pro to, abych nic, jak se říká, nezvoral," vrátil se Pastrňák k pěti duelům za Bruins. "Hrát s takovými hráči byl pro mě obrovský zážitek, to je jasné. Snažil jsem se pobrat co nejvíce zkušeností," doplnil.

V zámořském tisku se momentálně píše o tom, že by měla první volba Bostonu v letošním draftu NHL dostat po juniorském šampionátu opět šanci u prvního mužstva Bruins. Myšlenky Pastrňáka jsou ale nyní jinde. "Zatím o tom nic nevím. Na tohle se momentálně nesoustředím. Jediné, na co teď myslím, je mistrovství světa," dodal Pastrňák, který před turnajem hrál na farmě v nižší AHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články