Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

New Jersey povede generální manažer klubu Lamoriello

New York Na střídačku hokejistů New Jersey se překvapivě postaví generální manažer klubu Lou Lamoriello. Spolupracovat bude s bývalými asistenty trenéra Devils Adamem Oatesem a Scottem Stevensem.

Lou Lamoriello
zdroj: isifa.com

Premiéra čeká nově sestavenou trojici dnes v noci, kdy se jejich celek postaví New York Rangers. A bude se snažit umazat něco ze ztráty devíti bodů na osmou postupovou příčku do play-off NHL. V příštích duelech se však musí obejít bez Patrika Eliáše, jenž má příušnice, a Martina Havláta, který bojuje s virózou. Jaromír Jágr a Marek Židlický by v sestavě chybět neměli.

Lamoriello rozdělil kompetence jasně. Oates, bývalý skvělý centr, bude mít na starost útočníky, jeden z nejlepších zadáků historie NHL a klubová legenda Stevens pak obránce. Sám dvaasedmdesátiletý generální manažer, jenž už v minulosti dvakrát nakrátko na střídačce klubu zaskakoval, neuvedl, na jak dlouho bude přímo v centru dění. "Tahle situace je ovšem výjimečná, vím to," uvedl. Až prý střídačku opustí, zůstanou u týmu v tandemu Oates se Stevensem.

Gólmany bude mít nadále na starost Chris Terreri. Ten odehrál za Ďábly 12 sezon, Stevens ještě o rok víc. Jako kapitán dovedl tým ke třem triumfům ve Stanley Cupu, v roce 2012 byl jmenován asistentem kouče a ve funkci skončil těsně před touto sezonou. Oates působil v téže roli také dva roky, než předloni zamířil jako hlavní kouč do Washingtonu.

Lamoriello má na střídačce Devils skvělou bilanci. Poprvé je vedl v roce 2005 a s týmem z 50 zápasů 32 vyhrál. Jeho druhý záskok trval jen tři utkání. Nyní podle svých slov žádného jiného kouče nesháněl, Oates a Stevens byli prý jeho první volbou. "Snažil jsem se přijít s tím, co je podle mého pro tým správné, a co nejvíc využít personálu, který máme. Bylo to zajímavých 48 hodin," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články