Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pavelec vychytal výhru nad Edmontonem a stal se hvězdou zápasu

New York - Český hokejový gólman Ondřej Pavelec se v NHL po týdenní odmlce objevil v brance Winnipegu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V duelu s Edmontonem zneškodnil 22 z 24 střel a dovedl Jets k vítězství 3:2 v prodloužení. Pavelec chytal naposledy minulou středu při výhře 2:1 nad Buffalem. V pátečním zápase s Bostonem dostal přednost jeho kolega Michael Hutchinson a pak měli Jets čtyřdenní zápasovou pauzu.

Ondřej Pavelec v utkání s Edmontonem
zdroj: ČTK/AP autor: John Woods

Do programu základní části tak znovu zasáhli až v kanadském derby proti Oilers. Úvodní gól večera vstřelil ve 13. minutě obránce Jacob Trouba, který si pak připsal asistenci u dalších dvou branek. Hosté do první přestávky vyrovnali a po bezbrankové druhé třetině se ve 42. minutě dostali do vedení. Vyrovnání domácích obstaral až tři minuty před třetí sirénou Dustin Byfuglien, vítězný gól pak vstřelil už po sedmnácti sekundách nastaveného času Mathieu Perreault.

Oilers si tak připsali jedenáctou porážku v řadě a ani na šestnáctý pokus neporazili rivala ze Západní konference. Z vítězství se naposledy radovali skoro před měsícem 9. listopadu proti Rangers. "Odehráli jsme učebnicový zápas na hřišti soupeře. Dostali jsme se do hry a předvedli jsme dobrý výkon. Myslím, že v naší hře děláme oproti posledním zápasům pokroky, a pokud v tom budeme pokračovat, začneme zase vyhrávat," prohlásil kouč Edmontonu Dallas Eakins.

"Hráli jsme sice proti papírově nejhoršímu týmu ligy, ale v téhle lize nemáte nikdy nic jistého. Když se podíváte na předchozí dvě utkání Edmontonu, bojovali v nich o každý puk a nikdo to s nimi neměl lehké," poznamenal trenér Winnipegu Paul Maurice. "Ale ani my jsme si to dnes moc neusnadnili a byl to pro nás velmi těžký zápas. Musíme být vděční, že nakonec máme dva body," dodal Maurice.

Sestřih utkání Winnipeg - Edmonton

Pouze ze střídačky sledoval brankář Martin Brodeur první zápas po podpisu smlouvy se St. Louis, které postrádá týmovou jedničku Briana Elliotta. V Chicagu místo něj zaskočil Jake Allen a dlouho držel naději na příznivý výsledek, nakonec však Blues prohráli 1:4. Blackhawks rozhodli o triumfu třemi góly v úvodních pěti minutách třetí třetiny, jimiž zlomili nerozhodný stav 1:1.

Dva z nich vstřelil Patrick Kane, jeden Kris Versteeg, který si u obou Kaneových branek připsal asistenci. "Se soupeřem, jako je Chicago, si prostě nemůžete dovolit ani na chvilku polevit. My to udělali jen na pět minut a oni to dokázali dostatečně využít," litoval Allen. "Musíme se z toho poučit. Pustili jsme je do příliš mnoha šancí a to tak silný tým dokáže potrestat," dodal.

Sestřih utkání Chicago - St. Louis

Šestou porážku v řadě a desátou z posledních jedenácti utkání utrpěli hokejisté Philadelphie, kteří prohráli v Anaheimu 4:5 po samostatných nájezdech. Jakub Voráček zaznamenal jednu asistenci a bodově se znovu dotáhl na nejproduktivnějšího hráče soutěže Sidneyho Crosbyho, v penaltovém rozstřelu ale český útočník neuspěl.

Kanadské bodování NHL:

1. Crosby (Pittsburgh) 24 33 (9+24)
2. Voráček (Philadelphia) 25 33 (9+24)
3. Seguin (Dallas) 25 31 (18+13)
4. Malkin (Pittsburgh) 24 30 (12+18)
5. Stamkos (Tampa Bay) 26 29 (15+14)

Flyers přitom měli proti jednomu z lídrů celé NHL zaděláno na vítězství, když po 31 minutách vedli 3:1. Nakonec však mohou být rádi aspoň za bod. "Kačeři" totiž ještě do druhé přestávky vyrovnali a v 55. minutě otočil skóre Patrick Maroon. Vyrovnání se pak "Letci" dočkali až dvě sekundy před koncem, kdy při power-play podruhé v zápase skóroval Wayne Simmonds.

Sestřih utkání Anaheim - Philadelphia

Dobrou formu potvrdila Minnesota, která porazila Montreal 2:1 a vyhrála posedmé z posledních deseti zápasů.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Minnesota - Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 1. Zucker, 33. Pominville - 60. Galchenyuk. Střely na branku: 35:19. Diváci: 19 034.
Hvězdy zápasu: 1. Zucker, 2. Kuemper, 3. Scandella (všichni Minnesota).

Winnipeg - Edmonton 3:2 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 13. Trouba, 57. Byfuglien, 61. Perreault - 18. Nugent-Hopkins, 42. Purcell. Brankář Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 24 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 91,7 procenta. Střely na branku: 26:24. Diváci: 15 016.
Hvězdy zápasu: 1. Pavelec, 2. Trouba (oba Winnipeg), 3. Scrivens (Edmonton).

Chicago - St. Louis 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky: 43. a 46. P. Kane, 16. Krüger, 41. Versteeg - 33. I. Cole. Střely na branku: 33:41. Diváci: 21 514.
Hvězdy zápasu: 1. Versteeg, 2. P. Kane, 3. Krüger (všichni Chicago).

Anaheim - Philadelphia 5:4 po nájezdech (0:0, 3:3, 1:1 - 0:0)
Branky: 29. Fowler, 32. Getzlaf, 40. Vatanen, 55. Maroon, rozhodující sam. nájezd Perry - 29. a 60. Simmonds, 26. Raffl (Voráček), 31. Umberger. Střely na branku: 33:35. Diváci: 15 691.
Hvězdy zápasu: 1. Vatanen (Anaheim), 2. Simmonds (Philadelphia), 3. Maroon (Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články