Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zápas plný zvratů, Litvínov musel v Olomouci dvakrát otáčet

Olomouc – Zvláštní a napínavý zápas naservírovali fanouškům v Olomouci domácí hokejisté s Litvínovem. Hanáci šli sice rychle do vedení, ale Severočeši v první třetině otočili. Poté však dávali branky notnou dobu pouze olomoučtí hráči, aby v průběhu třetí třetiny převážili zápas na svou stranu Litvínovští, kteří se v nervózním závěru ubránili a vyhráli 5:4.

Olomouc - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Domácí do utkání vstoupili lépe a přesně po minutě hry se radovali z vedení. Skrbkovo nahození tečoval za uzdraveného gólmana Francouze Buc. Litvínov se vzápětí ubránil i při 32 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti. Navíc mohl v oslabení i vyrovnat, když po pádu Majeského ujel Trávníček, ale na Vošvrdu nevyzrál.

Verva se dočkala v osmé minutě, kdy se natlačil z rohu před branku Pisařík a olomoucký gólman kapituloval. Ve 14. minutě otočil stav s koncem trestu Majeského střelou od modré čáry Majdan.

Před koncem úvodní části mohl nejdříve vyrovnat Marosz, ale Francouze nepřekonal. Vzápětí se prosadili hosté, když 12 sekund před pauzou po přihrávce Ručinského skóroval Jánský.

Olomoucké ale vývoj první třetiny nepoložil. Zpět do hry se dostali ve 26. minutě, když vybojoval puk Kucharczyk a po následné akci Dlouhého snížil osamocený Knotek. Domácí měli ve druhém dějství navrch a dočkali se osm sekund před sirénou vyrovnání. Houdkovu střelu dorazil za Francouzova záda Skrbek.

Hned po 42 vteřinách závěrečného dějství fauloval Hübl v šanci Cibáka, který se z trestného střílení střelou na lapačku nemýlil. Z vedení se ale radovali domácí jen 154 vteřin. Po Vyrůbalíkově chybě unikl Jánský a prostřelil Vošvrdu. Litvínov rozhodl při Knotkově trestu, při kterém se trefil z pravého kruhu Hübl. Domácí se snažili ve zbytku zápasu o vyrovnání marně.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:5 (1:3, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Buc (Skrbek, Matai), 26. J. Knotek (R. Dlouhý, Kucharczyk), 40. Skrbek (Houdek, Kucharczyk), 41. Cibák z trestného střílení - 8. Písařík (Gerhát), 14. Majdan (Zeman), 20. Jánský (Ručinský), 44. Jánský (Hübl), 46. Hübl (Kubát, Pavlík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Vyrůbalík (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5 122.

Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Litvínov: Francouz - Frolo, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Baránek, Zeman, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík - Písařík, R. Hanzl, Gerhát. Trenér: Rulík a M. Hořava st.

Jiří Dopita (Olomouc): "První třetina nebyla od nás úplně ideální, dostali jsme dva góly z předbrankového prostoru. Takové góly bychom neměli dostávat. Celý zápas jsme měli herně navrch, ale při přesilovkách Litvínova jsme měli trochu problémy. Ale jinak jsme utkání neodehráli vůbec špatně, měli jsme pohyb, ve hře pět na pět jsme byli aktivnější. Vyrovnání jsme ale zase dali soupeři úplně zadarmo. Jdeme dál, musíme se z chyb poučit."

Radim Rulík (Litvínov): "Viděli jsme výborné utkání. My jsme sehráli dobře první třetinu, i když jsme dostali brzo první gól. Ve druhé třetině za to Olomouc vzala a zaslouženě se vrátila do zápasu. Když jsme se dostali na 3:4, tak jsme byli trochu skleslí. Po několikáté jsme si nechali vzít vedení. Postavil nás na nohy gól na 4:4 a pak už mohl vyhrát kdokoliv. Nakonec jsme byli šťastnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články