Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Weissmann: Možná jsme se trochu zalekli velkých jmen

Helsinky – Mladý český hokejový výběr nezvládl úvodní třetinu s Ruskem a zápas s výběrem, ve kterém nechyběli velcí hráči světového hokeje, nakonec prohrál. Asistent trenéra Ondřej Weissmann připustil, že se mezinárodně méně ostřílený výběr možná zalekl hvězdných jmen v sestavě sborné.

Úvodní dvacetiminutovka českému týmu vůbec nevyšla. Tři inkasované góly v síti Pavla Francouze prakticky rozhodly o osudu celého zápasu. "Neměli jsme pohyb, Rusové lépe bruslili, vyhrávali souboje a dostali se do vedení 3:0. Pak už bylo hodně těžké to otáčet," připustil Weissmann.

Pod třemi góly byl podepsaný hvězdný útočník Ilja Kovalčuk, ten čtvrtý v závěru zápasu si pak připsalo na konto další ruské eso Alexandr Radulov. "Možná jsme se těch jmen trošku zalekli," uvedl Weissmann. "Až pak (od stavu 0:3) jsme na to zapomněli a hra se vyrovnala," doplnil s tím, že v kabině bylo o první přestávce o něco živěji.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Česko

"Trošku se zvednul hlas, ale řekli jsme si hlavně, co je třeba zlepšit. Že musíme víc bruslit a chodit do soubojů," přiblížil Weissmann. "A musím kluky pochválit, že bojovali, začali hrát do těla, ale bohužel ty šance, které jsme měli, jsme neproměnili. Naopak jsme (v závěru) inkasovali ve třech. Bylo to takové nešťastné utkání. Zároveň hodně těžké."

Zamýšlenou variantou bylo i střídání Francouze, ten však nakonec zůstal ve hře a zastavil příval puků ve své síti. "Bavili jsme se o tom, gól zpoza branky byl nepříjemný, ale jinak šlo o střely a šance, při nichž za to nemohl. Brali jsme sem hráče proto, abychom viděli, jak zvládají různé situace, takže i proto jsme se rozhodli ho tam nechat," vysvětlil asistent kouče Vladimíra Růžičky.

Brankář Pavel Francouz:

"Je to úplně jiný level hokeje. Jsem strašně rád, že jsem měl možnost do toho nakouknout. Myslím, že pro nás všechny, kteří jsme tady na turnaji byli, to bylo hrozně moc přínosné."

Francouz se vzdát nehodlal. "Sám od sebe bych se v takovém zápase určitě nenechal vystřídat," zdůraznil Francouz. "Moc si toho vážím, že mám možnost chytat takové utkání. To by muselo přijít z pokynu trenéra," vysvětlil čtyřiadvacetiletý gólman.

Ve třetí třetině si hráči hodně procvičili i hru v oslabení. "Hráli jsme ho podle mého názoru dobře, i když Rusové už s vidinou toho náskoku nehráli až tak zarputile jako předtím. Inkasovali jsme jen ve třech, což je strašně těžké. Obrana se ale oproti prvním zápasům určitě zlepšila, tolik střel už tam nechodilo," porovnal Weissmann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články