Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finsko rozstřílelo Rusko a na Karjale je blízko obhajoby triumfu

Helsinky – Další krok k obhajobě titulu na Karjala Cupu udělali hokejisté Finska. Suomi po triumfu nad českým týmem porazili ve velkém stylu Rusko, které rozstříleli 6:2. Domácí výběr o svém triumfu rozhodl v druhé třetině, v níž nasázel čtyři branky. 

Utkání Rusko - Finsko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Markku Ulander

Oba trenéři využili širší soupisky a oproti čtvrtečním zápasům nasadili do hry nové hráče, v sestavě sborné se tak s kapitánským "céčkem" objevil i hvězdný Kovalčuk.

Do vedení se v 11. minutě dostala sborná, když Panarin po rychlém protiútoku překonal Engrena, který v minulé sezoně působil ve Lvu Praha. O vyrovnání se na konci první třetiny postaral v přesilové hře Immonen.

Hned na začátku druhé části se Rusové opět dostali do vedení, ale Janne Pesonen ve 24. minutě vyrovnal a odstartoval obrat. Téměř deset tisíc fanoušků v Hartwall areně poté domácí hráči rozjásali hned třikrát. Po páté brance Osaly, která následovala 57 sekund po předešlé trefě, si kouč Ruska Znarok vzal radši oddechový čas.

Sborná se poté snažila duel zdramatizovat, překonat potřetí Engrena se jí ale nepodařilo. Naopak hosté ještě pošesté inkasovali. Finsko se tak v neděli utká se Švédskem o vítězství na turnaji, Rusko a Česko budou hrát o třetí místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko - Finsko

Finsko - Rusko 6:2 (1:1, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Immonen (Hietanen, Koistinen), 24. Pesonen (Immonen), 29. Lindell (Petrell), 31. Näkyvä (Hartikainen), 32. Osala (Kivistö), 52. Hartikainen (Hytönen, Ohtamaa) - 11. Panarin (Averin, Kovalčuk), 21. Kokarev (Medveděv, A. Radulov). Rozhodčí: Björk, Öhlund (oba Švéd.) - Hägerström, Kiilunen (oba Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9516.

Finsko: Engren - Hietanen, Koistinen, Ohtamaa, Näkyvä, Kivistö, Kousa, Mäntylä - Pihlström, Immonen, J. Pesonen - Hartikainen, Hytönen, Kiiskinen - H. Pesonen, Wirtanen, Petrell - Osala, Filppula, Palola. Trenér: Kari Jalonen.

Rusko: Košečkin - Medveděv, Čudinov, Kutuzov, Antipin, Pivcakin, Mironov, Višněvskij, Rukavišnikov - A. Radulov, Zubov, Kokarev - Panarin, Averin, Kovalčuk - Kurgyšev, Kalinin, Slepyšev - Andronov, Kameněv, Petrov. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články