Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Útočník Přibyl si na reprezentační debut počká, na Karjalu nepojede

Praha - Útočník hokejové Sparty Daniel Přibyl se ze zdravotních důvodů omluvil z účasti na turnaji Karjala v Helsinkách. Trenér Vladimír Růžička za něj žádného náhradníka nepovolal a je možné, že národní tým ve středu pocestuje do Finska jen se čtrnácti útočníky, kteří jsou v šestadvacetičlenném kádru, informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Přibyl měl být jedním z osmi nováčků v reprezentačním týmu, ale v debutu mu zabránilo zranění. Jednadvacetiletý útočník, který si v této sezoně extraligy připsal ve 14 zápasech 13 bodů za sedm branek a šest asistencí, hrál naposledy v duelu 14. kola v Plzni. Od té doby vynechal čtyři extraligové zápasy.

Zatím není jasné, jestli Přibyl naskočí za Spartu v Lize mistrů proti Linköpingu, s kterým sehrají Pražané první osmifinálový zápas v úterý doma a za týden odvetu ve Švédsku. Český národní tým čeká první vystoupení na Karjale ve čtvrtek proti domácímu Finsku, v sobotu nastoupí proti Švédsku a v neděli změří síly s Ruskem.

V reprezentaci je i další sparťan, obránce Adam Polášek, který se k týmu nepřipojí na úterním srazu v pražských Letňanech, ale až ve středu po duelu Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články