Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Vstupenky na hokejové MS se začnou prodávat 4. listopadu

Praha - Vstupenky na hokejové mistrovství světa, které se příští rok v květnu uskuteční v Praze a Ostravě, se začnou prodávat v úterý 4. listopadu. Nejprve bude možné zakoupit jen denní lístky na dva nebo tři zápasy, které se v daný den v aréně budou hrát. Vstupenky na jednotlivá utkání se do prodeje dostanou až v únoru, pokud ještě budou k dispozici.

"Prodej začne 4. listopadu v osm hodin ráno," oznámila generální sekretářka šampionátu Markéta Štěrbová. Dá se očekávat, že o vstupenky bude velký zájem, a je možné, že některé zápasy české reprezentace se rychle vyprodají. "Čekáme největší zájem hned na začátku. Na základě zkušeností z minulosti lze předpokládat, že na hodně dní bude velmi brzo vyprodáno. Otázka je, jestli je to problém," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.

Stejný názor má i Štěrbová. "Uvítali bychom, kdyby v únoru šlo už jen o doprodej jednotlivých vstupenek. Předpokládáme, že zájem bude největší na začátku, protože je to výborný vánoční dárek," prohlásila Štěrbová. "K druhé fázi prodeje ale určitě dojde. Neprodávají se totiž jen vstupenky na utkání české reprezentace," podotkl Urban.

Jak získat lístky?

Lístky bude možné zakoupit přímo v pražské O2 areně a ostravské ČEZ areně, na terminálech Sazky nebo na webu www.sazkaticket.cz, kde je lze rovnouzakoupit a zaplatit platební kartou nebo nejprve rezervovat na dva pracovní dny. Nakupovat se dá také ze zahraničí a přes internet lze učinit i hromadné objednávky. Počet vstupenek při jednom nákupu je limitován. Na terminálech a při rezervaci přes internet lze zakoupit pět balíčků, v případě okamžité platby kartou deset. U pokladen hal žádné omezení nebude.

Program zápasů české reprezentace v základní skupině:

1. května 20:15: Česko – Švédsko

2. května 20:15: Lotyšsko – Česko

4. května 20:15: Kanada – Česko

7. května 16:15: Česko – Francie

8. května 16:15: Česko – Rakousko

10. května 16:15: Německo – Česko

12. května 20:15: Česko – Švýcarsko

Kompletní program s ceníkem vstupenek najdete zde.

Mistrovství světa se uskuteční od 1. do 17. května. Vstupenky na zápasy českých hokejistů v základní skupině budou stát 1 290 korun ve druhé kategorii a 1 690 korun v první kategorii. Příznivci, kteří budou chtít vidět finále šampionátu, budou muset za lístek dát 7 190 nebo 8 990 korun.

Na ostatní zápasy základních skupin v Praze lze podle atraktivity vstupenky pořídit i za 190 (II. kategorie) či 270 korun (I. kategorie), za 390 či 490 korun, 590 či 790 korun a 990 či 1 290 korun. Cena celodenních balíčků byla stanovena na 1 180 až 2 980 korun. V Ostravě se budou prodávat vstupenky za 270, 490, 790, 1 290 a 1 690 korun, celodenní balíčky od 960 až po 3 470 korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstupenky na hokejové MS jdou do prodeje už příští týden

Do prodeje půjde 13 631 vstupenek na každé utkání v Praze a 6 126 lístků na ostravská utkání. "Kapacity obou hal jsou vyšší, v Praze přes 17 tisíc a v Ostravě devět tisíc, ale musíme splnit závazky, které máme vůči mezinárodní federaci," řekl Urban. Část kapacity zaberou televizní studia, dva vystavené sponzorské vozy nebo funkcionáři a partneři IIHF.

Vezme si Česko rekord zpět?

V Česku se hokejové MS uskutečnilo naposledy v roce 2004, kdy jej navštívilo celkem 552 097 fanoušků, což byl až do letoška rekord MS. Na šampionát v Minsku, ve kterém se ale odehrálo o osm zápasů více, zavítalo 640 044 diváků. Čeští organizátoři věří, že mohou získat rekord zpět. "Aby se to podařilo, muselo by na zápasy v Praze chodit v průměru 13 500 lidí a v Ostravě sedm tisíc," řekl Urban.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články