Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pardubice byly jasně lepší než Vary: vyhrály 6:3

Pardubice – Hráči Pardubic po dvou porážkách znovu vyhráli: v předehrávce 24. kola porazili na vlastním ledě Karlovy Vary 6:3. Pardubice získaly rozhodující náskok ve druhé třetině, ve které vstřelily tři branky. Čtyřmi asistencemi se na vítězství podílel útočník Lukáš Radil. Energie venku prohrála popáté za sebou.

Radost pardubických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Pardubice vstoupily do utkání s velikou ofenzivní chutí, jen za první třetinu vyslaly na Závorku 23 střel. Už ve druhé minutě po kombinaci celého útoku zamířil přesně Nahodil. Za chvíli sice zchladil rozjeté domácí osamocený Radim Hruška, ale za další minutu se po individuální akci trefil Tybor. Od té chvíle počítali šance především pardubičtí hokejisté.

Závorka tasil jeden výborný zákrok za druhým, přičemž mu pomohlo i štěstí. Střela Koríma zamířila do tyče, poté byl blízko gólu Radil, ovšem kotouč se od něj odrazil jen na horní síťku branky. Ojedinělou šanci Energie neproměnil v přesilovce David Hruška. Výborný start se Pardubicím vydařil i po přestávce. Po vhazování v útočném pásmu se před branku vydal Kolář a nahození rychle dorazil za čáru. Pokračující převahu domácích zužitkoval ještě Endál, jenž v polovině zápasu tečoval nahození Koríma. Až poté se důrazněji přihlásili karlovarští hráči, jenže Harant nejprve pálil do břevna, poté neuspěl při střele zblízka.


A tak udeřilo znovu na druhé straně. Petr Sýkora se po návratu z trestné lavice vydal proti jedinému obránci a po objetí branky zasunul kotouč za Závorku. Energie přesto zápas nezabalila a na začátku třetí třetiny zmenšila ztrátu díky dvojnásobné přesilové hře. S návratem prvního pardubického hráče na led se po Dudově pasu trefil Kverka.

Karlovarští vycítili šanci a nadále se tlačili dopředu. Jejich naděje vydatně posílila trefa Davida Hrušky, který měl na zadní tyči dost času k zakončení. Od té chvíle ale pardubičtí hokejisté přidali na důslednosti v defenzivě a soupeře ke Kristanovi vůbec nepouštěli. Energie zkusila 53 vteřin před koncem hru se šesti hráči v poli, ovšem neuspěla. Naopak šestou branku domácích přidal do prázdné branky Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Nahodil (Radil, Tybor), 7. Tybor (Radil, Havlík), 22. Kolář (Cetkovský, Marcinko), 30. Endál (Korím, Gregorc), 39. P. Sýkora (Radil), 60. T. Zohorna (Radil) - 6. R. Hruška (Štals, Koblasa), 41. Kverka ml. (Duda), 47. D. Hruška (J. Tomeček). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 7 385.

Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Korím, Gregorc - P. Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Cetkovský - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Karlovy Vary: Závorka (41. Habal) - Sičák, Harant, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Odehráli jsme asi nejlepší první třetinu v sezoně. Až tedy na jednu chybu, ze které byl gól na 1:1. Postupem času se ale náš výkon zhoršoval, takže jsme si ve třetí třetině zápas zkomplikovali. Jsme rádi za to, že jsme nápor soupeře ustáli, ale nemůže se nám stávat, že takto za rozhodnutého stavu vypadneme ze zápasu."

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Utkání jsme nezačali vůbec dobře, takže jsme byli celou první třetinu pod tlakem, naštěstí jsme prohrávali jen o gól. O přestávce jsme se snažili hráče nabádat k většímu pohybu, ale stejně se nám nepodařilo nic změnit. Až ve třetí části soupeř pod dojmem pohodlného vedení zvolnil, a tak jsme se pokusili s výsledkem něco udělat. Bohužel se body za dvacet minut hry nedávají."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články