ČTsport

ČTsport
středa 13. prosince 2017 Lucie
Ohlasy 16. kola

Gól, který svět neviděl. A sám bych možná neproměnil, říká Patera

Velikost textu:
aktualizováno 27. 10. 2014 18:06

Zlín – Napínavým až do konce byl zápas mezi Olomoucí a Zlínem. Rozhodly až samostatné nájezdy – a v nich ten Pavla Patery, kterého zlínský gólman Libor Kašík podrazil. Rozhodčí pak přiřkl Paterovi přiznaný gól.

Pavel Patera
Pavel Patera

"Prostě jsem se rozjel a na konci spadl...," vykládal s klidem po vítězném zápase Patera. "Když jsem spadl, tak jsem si řekl, že bohužel neumím bruslit," usmíval se Patera. "Absolutně jsem netušil, že by to mohl být gól. Viděl jsem to poprvé a příjemně mě to překvapilo. Gól, který svět neviděl," dodal ke kurióznímu zápisu. Dle třiačtyřicetiletého olympijského vítěze z Nagana by gól ale asi nepadl, kdyby ho provedl klasicky. "Už jsem to měl na dlouho hokejku, takže si nejsem jistý, jestli bych ten nájezd dal," připustil Patera.

"Já jsem doufal, že to sudí neuzná, ale marně," litoval zlínský brankář Kašík. "Chtěl jsem mu vpíchnout puk, ale on si ho zrovna posunul a zakopl o tu hokejku," popsal provinilec. "Možná jsem tým připravil o důležitý bod," dodal sebekriticky.

K situaci se vyjádřili i oba trenéři. "Naštěstí pro nás je takové pravidlo, že je to gól. Ale sám jsem čekal na verdikt sudího," okomentoval rozhodující moment duelu hostující kouč Petr Fiala. "Byl to jasný gól, Libor soupeře bohužel regulérně podrazil," přiznal sportovně asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

V zápase přitom ještě předtím došlo i na další kuriózní moment, ten už je však přece jen o něco častěji k vidění. Ve 24. minutě olomoucký útočník Rostislav Marosz vypálil a puk se odrazil z brány ven zpět do hry. Ta pokračovala ještě další minuty, než se dosáhlo prvního přerušení. V něm si videorozhodčí přivolal ke konzultaci svého kolegu na ledě. Dle olomouckých hráčů bylo jasně zřetelné, že puk se odrazil od vnitřní konstrukce brány, ale ostatní vůbec netušili. "Byla to taková rána, že jsem ten puk ani neviděl," řekl zlínský útočník Robert Říčka, který byl u první dnešní trefy Kohoutů na ledě.

Zlín nakonec kvůli přiznanému gólu podal stížnost

Zlín podal stížnost na dvojici rozhodčích Reného Hradila a Romana Mrkvu, kteří duel řídili. "Ve třetí sérii samostatných nájezdů domácí brankář fauloval soupeře hostí a dvojice hlavních rozhodčích dle našeho názoru neoprávněně uznala technický gól v neprospěch domácích, čímž hrubě ovlivnila výsledek samostatných nájezdů, respektive celého utkání," napsali zástupci Zlína v prohlášení adresovaném řediteli extraligy a předsedovi komise rozhodčích.

Zdroj: ČT sport, ČTK

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.