Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sekáč vstřelil svůj první gól v NHL, trefil se i Hertl

New York - Český hokejový útočník Jiří Sekáč vstřelil ve čtvrtečním utkání svůj premiérový gól v NHL a pomohl Montrealu k výhře nad Bostonem 6:4. V tradiční bitvě dvou rivalů se do statistik zapsali i další dva Češi Tomáš Plekanec a v dresu Bruins David Krejčí, oba zaznamenali dvě asistence. Podruhé v sezoně se trefil Tomáš Hertl, jehož gól přispěl k zisku jednoho bodu San Jose v zápase s Islanders.

Jiří Sekáč
zdroj: Isifa/Getty Images

Sekáč, který ohromil Canadiens v přípravném kempu a vybojoval si místo v základní sestavě, se prosadil v 39. minutě, kdy dorazil do odkryté branky střelu od modré čáry a vyrovnal na 3:3. Za dalších 85 sekund pak strhl vedení na stranu domácích po Plekancově přihrávce Pierre-Alexandre Parenteau, náskok v 48. minutě navýšil svou druhou trefou v zápase Brendan Gallagher. Bruins sice ještě snížili gólem Simona Gagneho, v poslední minutě ale zpečetil výhru Montrealu ranou do prázdné branky opět Parenteau.

"Ty dva góly v závěru druhé třetiny byly samozřejmě hrozně důležité," konstatoval Gallagher. "Je velký rozdíl jít do třetí třetiny a prohrávat o jeden gól, nebo o jeden gól vést. Když Jiří skóroval, všechny to nakoplo. Byl to jeho první gól a každý z nás sdílel tu obrovskou euforii. A pak se prosadil Pierre, to bylo něco podobného, dal první gól za Habs. Bylo skvělé tyhle dva vzrušující momenty s oběma sdílet," dodal Gallagher.

Nadšení v kabině Montrealu bylo o to větší, že šlo o první domácí zápas v sezoně, který Canadiens vyhráli poprvé za posledních šest let. Zároveň si vylepšili bilanci v novém ročníku na čtyři výhry v pěti zápasech, naopak Boston si v šestém utkání připsal už čtvrtou porážku. "Měli jsme zápas pod kontrolou, pak ale přišly rychlé dva góly a najednou jsme prohrávali. Otřáslo to námi," přiznal brankář Bruins Tuukka Rask. "Chtěli jsme s tím ještě něco udělat, ale pak jsme na začátku třetí třetiny dostali další gól a bylo po všem," dodal finský gólman.

Sestřih utkání Montreal - Boston:

Ve čtvrtém zápase skončila vítězná série hráčů New Jersey, kteří utrpěli debakl 2:6 ve Washingtonu. "Ďáblové" ještě v první třetině drželi s Capitals krok a po dvaceti minutách svítil na ukazateli stav 2:2, přičemž hosté měli dokonce výraznou střeleckou převahu 14:8. Jenže po úvodní přestávce se obraz hry změnil. Capitals byli aktivnější, dostali se do vedení a ve třetí třetině potvrdili výhru třemi góly, přičemž donutili k předčasnému odjezdu na střídačku brankáře Coryho Schneidera.

Zápas příliš nevyšel ani Jaromíru Jágrovi, který sice vypracoval úvodní gól Devils a v první třetině patřil k nejlepším hráčům na ledě, jenže nakonec byl se svými parťáky na ledě u tří inkasovaných branek. "Myslím, že jsme měli skvělou první třetinu. Mohli jsme v ní dát klidně čtyři góly. Jenže jsme šance nevyužili a od druhé třetiny už byl soupeř lepší. Ale porazili jsme sami sebe velkou nedisciplinovaností," uvedl kouč Peter DeBoer. Utkání nedohrál český útočník Martin Havlát, jenž na konci druhé třetiny po střetu s Jasonem Chimerou narazil hlavou do rozhodčího. Led opustil s ručníkem přiloženým ke zkrvavené tváři a do hry už se nevrátil.

Sestřih utkání Washington - New Jersey:

Druhý gól v sezoně zaznamenal Tomáš Hertl ze San Jose, který v souboji dvou neporažených celků proti Islanders vyrovnal v 52. minutě na 3:3. "Žralokům" to ale nakonec stačilo jen na bod, v New Yorku podlehli 3:4 po nájezdech. Hertl byl jedním ze čtyř neúspěšných exekutorů Sharks v penaltovém rozstřelu. Bonusový bod pro domácí, kteří poprvé za posledních 14 let vyhráli úvodní čtyři zápasy sezony, získal v páté sérii John Tavares.

Sestřih utkání NY Islanders - San Jose:

Velké překvapení se zrodilo v Pittsburghu, kde Penguins vedli nad Dallasem po první třetině 2:0, ale nakonec prohráli 2:3. Stars otočili skóre dvěma góly v posledních třech minutách třetí třetiny, vítězný gól vstřelil tři sekundy před vypršením základní hrací doby v přesilové hře Tyler Seguin, který už po sedmi sekundách potrestal vyloučení Sidneyho Crosbyho. "Byl to bláznivý zápas," prohlásil Seguin. "Moc jsme ten zápas chtěli urvat. V úvodu jsme trošku doplatili na nedisciplinovanost a dvakrát inkasovali v oslabení. Ale podržel nás Kari (brankář Lehtonen) a pak jsme se dokázali zvednout," radoval se Seguin.

Sestřih utkání Pittsburgh - Dallas:

Výsledky NHL:

NY Islanders - San Jose 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0) Branky: 25. Leddy, 46. Okposo, 49. Bailey, rozhodující sam. nájezd Tavares - 22. Burns, 30. Marleau, 52. Hertl. Střely na branku: 45:23. Diváci: 11 248. Hvězdy zápasu: 1. Okposo, 2. Tavares (oba Islanders), 3. Burns (San Jose).

Pittsburgh - Dallas 2:3 (2:0, 0:1, 0:2) Branky: 3. Crosby, 8. Kunitz - 27. Roussel, 58. Jamie Benn, 60. Seguin. Střely na branku: 29:28. Diváci: 18 615. Hvězdy zápasu: 1. Seguin, 2. Jamie Benn (oba Dallas), 3. Kunitz (Pittsburgh).

Montreal - Boston 6:4 (1:1, 3:2, 2:1) Branky: 28. a 48. Gallagher, 40. a 60. Parenteau (na obě Plekanec), 12. Pacioretty, 39. Sekáč - 10. Chára (Krejčí), 29. Söderberg, 32. Eriksson, 55. Gagne (Krejčí). Střely na branku: 26:29. Diváci: 21 287. Hvězdy zápasu: 1. Gallagher, 2. Pacioretty, 3. Desharnais (všichni Montreal).

Ottawa - Colorado 5:3 (1:3, 1:0, 3:0) Branky: 12. Z. Smith, 27. Legwand, 49. Ryan, 52. MacArthur, 59. Neil - 2. Tanguay, 10. Mitchell, 18. Landeskog. Střely na branku: 28:31. Diváci: 19 913. Hvězdy zápasu: 1. MacArthur, 2. Lazar (oba Ottawa), 3. MacKinnon (Colorado).

Washington - New Jersey 6:2 (2:2, 1:0, 3:0) Branky: 1. Ovečkin, 12. Brown, 27. Johansson, 41. Bäckström, 44. Ward, 49. Burakovsky - 11. a 17. Severson. Střely na branku: 33:28. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Niskanen, 3. Bäckström (všichni Washington).

New York Rangers - Carolina 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0) Branky: 50. Brassard, rozhodující sam. nájezd Rick Nash - 37. Terry. Střely na branku: 34:30. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. Brassard (oba Rangers), 3. Chudobin (Carolina).

Los Angeles - St. Louis 1:0 po sam. nájezdech Branka: rozhodující sam. nájezd Carter. Střely na branku: 18:43. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Quick (Los Angeles), 2. Elliott (St. Louis), 3. Carter (Los Angeles).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články