Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plekanec byl vyhlášen největší hvězdou prvního týdne NHL

New York - Tomáš Plekanec byl vyhlášen největší hvězdou úvodního neúplného týdne hokejové NHL. Útočník Montrealu nastřílel ve třech zápasech čtyři góly a jednou asistoval. Canadiens i díky příspěvku svého elitního centra vstoupili do ročníku třemi výhrami ve venkovních zápasech, což se jim naposledy podařilo před devíti lety.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Jednatřicetiletý Plekanec zahájil sezonu dvěma góly včetně vítězné trefy necelou minutu před koncem proti Torontu (4:3). Poté vstřelil jediný gól Montrealu při výhře 2:1 po nájezdech nad Washingtonem a na závěr si připsal branku a nahrávku proti Philadelphii, kterou Canadiens porazili 4:3 v nájezdech.

Skórovat ve třech zápasech za sebou se reprezentačnímu kapitánovi Plekancovi podařilo naposledy na konci října roku 2010. Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Darcy Kuemper z Minnesoty, jenž zahájil sezonu dvěma čistými konty za sebou. Třetím oceněným je kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který se s třemi body a třemi nahrávkami dělí o vedení v kanadském bodování NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články