Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Třinec vyhrál v Brně po trefách Irgla a Adamského

Brno - Hokejisté Třince zvítězili v Brně nad Kometou 2:1 a vyhráli tak už šesté utkání v řadě bez ztráty bodu. Naopak krize domácích pokračuje. Finalisté play-off uplynulého ročníku prohráli pošesté za sebou.

Utkání Brno - Třinec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Oproti předcházejícím dvěma vystoupením na domácím ledě Brňané zlepšili defenzivní hru, lépe vykrývali soupeře v prostoru před brankou a oporou byl i gólman Čiliak. K úspěchu to ale Kometě stejně nestačilo. Snahu hrát s lídrem tabulky vyrovnanou partii však domácím hokejistům komplikovala vlastní nekázeň. V průběhu první třetiny byli vyloučeni dvakrát Tomáš Svoboda, Jan Hanzlík a Čermák.

Gól v oslabení sice neinkasovali, přesto první třetinu prohráli. Obránci Ptáček s Kempným zapomněli za svými zády zcela volného Irgla, jenž ze sólového nájezdu vstřelil vedoucí branku.

Také v úvodu druhé třetiny si Oceláři udržovali výraznou převahu, které chyběla jen přesnější koncovka. Brňané srovnali s hosty krok až po polovině zápasu, překonat brankáře Hamerlíka, který dostal tentokráte přednost před Hrubcem, se jim ale nedařilo.

Místo vyrovnávací branky se prosadil Třinec, a to dokonce v oslabení. Při Rothově trestu sice Kometa vyhrála v útočném pásmu vhazování, puk ale rychle získali hosté a Adamský rychlý protiútok zakončil úspěšným blafákem. Kometa se dále snažila snížit a ve 45. minutě se jí to podařilo, když se v přesilové hře prosadil Ton. Vyrovnat se ale už Brnu nepodařilo ani při závěrečné power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa - Třinec

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0).

Branky a nahrávky: 45. P. Ton (V. Němec, J. Hruška) - 7. Irgl (Roth, Plíhal), 39. Adamský (Orsava). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6706.

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, König, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Dujsík - P. Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, L. Čermák, Ostřížek - Vondráček, Koreis, Burian - Mrázek, Kusko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a M. Beran.

Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončínský - Kreps, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Žejdl, Orsava - Jašek, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Karel Beran (Brno): "Do zápasu jsme vstoupili s velkým respektem. Po čtyřech vyloučeních v první třetině jsme si o přestávce řekli, že takto hrát nemůžeme. Dopouštěli jsme se zbytečných faulů v útočné třetině. Jsme rádi, že jsme zvládli hru v oslabení a neinkasovali branky. Srdnatě jsme bojovali a nic nevzdali, i když jsme do třetí třetiny šli s dvoubrankovým mankem. Podařilo se nám vstřelit kontaktní branku, a tím byl zápas otevřený až do konce. Když budeme takto hrát dále, tak určitě vítězství přijde. Takto musíme bojovat. Body nemáme, ale vykročili jsme na správnou cestu."

Václav Varaďa (Třinec): "Po nepovedeném utkání ve Finsku v Lize mistrů jsme se připravovali s velkým respektem. I když jsme věděli, že Kometa je momentálně v rozpoložení, že nevyhrává. Potvrdilo se naše očekávání, že zápas bude hodně těžký. Nezačali jsme špatně, měli jsme spoustu šancí. Utkání jsme rozhodli sehranými akcemi po buly v první třetině i gólem v oslabení signálem, který nacvičujeme. Skvěle zachytal Hamerlík, který zlikvidoval hodně šancí soupeře a nedovolil zvrat. Ve třetí třetině nás dostala do problémů naše vyloučení. Jednu přesilovku využilo Brno ke vstřelení kontaktního gólu. Utkání mělo nádech play-off. I když Kometa prohrála, tak byla houževnatým soupeřem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy