Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Plzeň rychlým nástupem přehrála Zlín 5:2

Plzeň - Hokejisté Plzně si poprvé v nové sezoně připsali dvě výhry za sebou. Domácí si rozhodující náskok vypracovali již během první třetiny, v jejíž 15. minutě vedli 3:0. Hosté se zvedli až ve druhé polovině utkání, na obrat už ale bylo pozdě a stále čekají na bodový zisk z venkovních kluzišť. Mistrovský Zlín prohrál sedmé z osmi utkání a i nadále je poslední.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácí povzbuzeni vysokou výhrou z pátečního utkání v Brně v úvodu zatlačili soupeře do jeho obranného pásma. Zlín sice přečkal oslabení, ale v 9. minutě dostal Indiány do vedení po nahození od modré čáry svým premiérovým extraligovým gólem Moravčík. Poté gólman Štůrala dokázal vyrazit ránu nekrytého Tomáš Sýkory z mezikruží. Centr třetího plzeňského útoku si vše vynahradil ve 13. minutě, kdy tečí Kubkova nahození zvýšil na 2:0.

Hosté nestíhali bránit lépe se pohybující hráče Plzně a o necelé tři minuty později při vyloučení Říčky přidal po rychlé přesilovkové kombinaci třetí gól Kratěna. V závěru třetiny ovšem Zlín po vyhraném buly snížil, když Kotvanův pokus díky nešťastné teči domácího hráče skončil za zády Machovského.

Na začátku prostřední části předvedli nepříliš zaplněným ochozům bitku Pletka s Čajánkem a chvíli na to hosté umožnili svými fauly Indiánům 69 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Během ní sice skvěle zakročil proti šancím Lva a Kratěny Štůrala. Ve 26. minutě ovšem beci Zlína za sebou zapomněli Kubalíka, který po dlouhém pasu Moravčíka střelou mezi betony upravil na 4:1.

Po polovině utkání se hosté na chvíli probrali. V krátké dvojnásobně početní výhodě ale neuspěl zblízka dorážející Balaštík a v pokračující přesilovce pět na čtyři v dobrých pozicích selhali také Urbanec s Vlachem. Závěr druhé části opět patřil domácím, po krásné kombinaci s Kadlecem ale ztroskotal na Štůralovi Kratěna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Zlín

Po druhé pauze utkání zdramatizoval Řezníček, jehož střela ve 42. minutě skončila díky zakrytému Machovského výhledu v síti. Domácí poté viditelně znervózněli a soustředili se na obranu. V 50. minutě ovšem po zaváhání hostů v rozehrávce neuspěl v úniku Divíšek.

Čerstvá posila Indiánů si vše vzápětí zopakovala díky hození hole Žižky, ale Štůrala svým pravým betonem zlikvidoval i trestné střílení. Zlínští se ve zbytku hrací doby snažili o kontaktní gól, ale během minutové power play zlepšené o vyloučení Kadlece neskóroval zblízka Žižka, a naopak na konečných 5:2 zvýšil Divíšek.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 5:2 (3:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Moravčík (M. Beran, Kubalík), 13. T. Sýkora (Kubka, Balej), 15. Kratěna (Divíšek, Lev), 26. Kubalík (Moravčík, Kubka), 60. Divíšek - 19. Kotvan (D. Řezníček, Holík), 42. D. Řezníček (Holík, Říčka). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4326.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Lev - J. Sýkora, Divíšek, Pletka - Balej, T. Sýkora, Johnson - Schleiss, M. Beran, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Žižka, Urbanec, Kotvan, D. Řezníček - Balaštík, Leška, Veselý - Z. Okál, Čajánek, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Milan Razým (Plzeň): "Naše výhra se zrodila v první třetině, ale Zlín nás zlobil až do konce. Důležitým momentem byla naše ubráněná přesilovka Zlína pět na tři, po níž jsme za chvíli zvýšili vedení na 4:1. Kluci si za tím dnes šli, dobře bruslili, hráli výborně. Hrál se útočný hokej s šancemi na obou stranách, divákům se musel líbit. Za tři body jsme moc rádi. Snad jsme se tím divákům alespoň trochu omluvili za minulý domácí zápas. Těší nás, že jsme potvrdili výkon z Brna. Hodně nám pomohl příchod Divíška, který nahradil zraněného Kašpaříka. Zatím dokonale potvrdil své místo v týmu."

Rostislav Vlach (Zlín): "Dnešní zápas rozhodla první třetina, ve které jsme brzy prohrávali 0:3. Bylo pro nás pak těžké se do zápasu dostat. Za stavu 3:1 jsme tam měli nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři a naopak jsme v zápětí dostali gól z brejku na 4:1. Kdybychom dali branku na 3:2, mohlo utkání vypadat jinak. Ve třetí třetině jsme si vytvořili menší tlak, ale víc než jeden gól jsme z toho nevytěžili. Plzeň zvítězila naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy