Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec otočil duel s Pardubicemi a vyhrál po nájezdech

Liberec - Bílí Tygři přitom prohrávali ještě na začátku 57. minuty 0:2, ale o vyrovnání v základní hrací době se postarali Petr Vampola a Martin Bakoš v čase 59:48. Nájezdy rozhodl útočník Michal Bulíř.

Utkání začalo závarem před Lašákem už po několika vteřinách. Domácí gólman situaci ustál, stejně jako samostatný nájezd Koláře o chvíli později. Pak se hra vyrovnala. Domácí postupně přidávali a aktivita se stěhovala na jejich stranu. V 15. minutě se blýskl slovinský brankář Pardubic Kristan, když ve stoprocentní šanci vychytal Jelínka. Ani v dalších minutách nepadl gól, a tak první třetina skončila bez branek.

Druhá část začala náporem domácích, ale na konci 24. minuty udeřilo na druhé straně. Ve chvíli, kdy se vyloučený Filippi vrátil na led, předvedla pardubická trojka Tybor - Nahodil - Radil ukázkovou kombinaci a Tybor zakončoval snadno do prázdné branky. Domácí po inkasované brance ještě přidali, k vidění byla rychlá a svižná hra. Největší šanci ale měli Bílí Tygři paradoxně ve vlastním oslabení, kdy Vampola jemnou tečí Valského střely otřel puk o tyčku Kristanovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Veliký nápor domácích od úvodních vteřin třetího dějství přerušila velmi hlasitě tyč Lašákovy branky, již tvrdě orazítkoval Cetkovský. Tygři odpověděli závarem před Kristanem, kdy puk létal kousek od brankové čáry sem a tam, do sítě ale nespadl. A hosté trestali. V 50. minutě nastřelil Tybor horní tyč a odražený puk doklepl za bezmocného Lašáka Sýkora.

Místy až zoufalý tlak přetavil Liberec do kontaktního gólu v 57. minutě: Kristana překonal po pěkné individuální akci Vampola. Závěrečný tlak posílili domácí odvoláním brankáře a oddechovým časem. Po následném závaru dorazil puk do sítě Bakoš a rozjásal většinu hlediště. Východočechům se ale vyrovnání nelíbilo, dlouze diskutovali s rozhodčími a nakonec byli potrestáni dvouminutovým trestem za zdržování hry.

Prodloužení začali Bílí Tygři přesilovkou čtyři na tři, ale Kristan jejich střeleckým pokusům odolal. A když už byl překonám Bulířem, na brankové čáře ho zastoupil Ščotka. Necelé dvě minuty před koncem prodloužení pak nastala nepříjemná situace pro domácí - vyloučen byl Vitásek. Ale i Bílí Tygři odolali náporu soupeře. Rozhodovalo se tak v nájezdech. V nich až v šesté sérii rozhodl jediný úspěšný exekutor Bulíř.

Bílí Tygři Liberec - HC Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 57. Vampola (Vitásek), 60. Bakoš (Filippi, Škoula), rozhodující sam. nájezd Bulíř - 24. Tybor (Nahodil, Radil), 50. P. Sýkora (Tybor). Rozhodčí: Pavlovič, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc P. Jelínek, Gřegořek a Filippi (všichni Liberec) všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 4452.

Liberec: Lašák - Šimek, Škoula, Kolmann, Gřegořek, Voráček, Vitásek, Plutnar - Valský, Vampola, Bartek - P. Jelínek, Filippi, Bulíř - Bulík, Urban, Bakoš - Kica, K. Jass. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Korím, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík - Semorád, T. Zohorna, P. Sýkora - Tybor, Nahodil, Radil - Starý, M. Špaček, Kolář - Cetkovský, Kaut, Voženílek - Moučka. Trenéři: Venera a Říha ml.

Pavel Hynek (Liberec): "Měli jsme špatný vstup do zápasu a odehráli jsme špatnou první třetinu, která vyzněla jasně pro Pardubice. Ve druhé třetině jsme se začali zvedat. Bohužel jsme platoničtí v koncovce, na gól se nadřeme. Naopak Pardubice hrály přesilovku výborně, šly tam přihrávky na jeden dotek na tyčku, bylo to parádní. Opět jsme tedy tlačili do kopce. Jsem rád, že jsme se nepoložili po tom druhém gólu a dřeli až do konce. Se štěstím jsme vyrovnali. V prodloužení jsme měli přesilovku my i Pardubice, tam se mohlo rozhodnout. Nájezdy jsou vždy loterie, dnes se to přiklonilo k nám. Musím mužstvo pochválit za ten závěr zápasu a za vydřené dva body. Utkání mělo svou kvalitu, napětí i emoce."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Myslím, že to byl kvalitní zápas. Povedl se nám vstup, hráli jsme aktivně, v úvodu jsme měli šance, které jsme bohužel neproměnili. Pak šance byly na obou stranách, nám se podařilo jít do dvoubrankového vedení. Po tom druhém gólu, kdy už to vypadalo, že utkání vyhrajeme, domácí pochopitelně vyvinuli maximální úsilí, aby s výsledkem něco udělali. První gól provedl Vampola výborně, sólo proměnil. Druhý gól bohužel dneska komentovat nemůžu, to bych mohl až zítra. Ten nám sebral dva body. Nájezdy tentokrát zvládli lépe domácí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články