Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hradec Králové porazil Boleslav v prodloužení, rozhodl Mikuš

Hradec Králové – Východočeši přitom byli hodně blízko tomu, aby počtvrté za posledních šest vystoupení prohráli poměrem 1:2, neboť vyrovnali až 12 sekund před vypršením základní hrací doby zásluhou kapitána Jiřího Šimánka. Prodloužení ukončil Peter Mikuš.

Radost hradeckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hradec šel do zápasu se dvěma zásadními změnami v sestavě. Do brány se postavil Kacetl. Zraněná jednička Kantor nebyl ani na střídačce. Pro dlouhodobou dvojku hradeckého týmu to byl první start v sezoně.

Na druhý zásah do složení mužstva čekal celý Hradec. Premiérově v sezoně se do obrany zapojil slovenský zadák Vydarený, účastník olympiády v Soči. Kouč Draisatil kvůli němu musel přeházet složení obranných dvojic. Vydarený se postavil do první se Slovákem, Frühauf, jenž v elitní formaci hrál dříve, nastupoval tentokrát s mladým reprezentantem Jankem. Naopak do sestavy se nevešla zkušená posila z Pardubic, obětavý obránce Vašíček.

Ani návrat elitního beka Vydareného však Hradci dlouho nepomáhal. První dvě třetiny byli jasně lepší hosté z Mladé Boleslavi. Kouč Výborný vsadil na gólmana Valenta – ten byl pozorný, i když příliš práce neměl. V první části ho mohl překonat pouze matador Kudrna, v přesilovce se však dlouho rovnal do střelecké pozice a Valent se stačil přemístit k levé tyči.

Hosté byli při početní převaze úspěšnější. V 10. minutě Pabiška tečoval Hruškovo nahození a Mladá Boleslav se radovala. Její erupci nadšení však přibrzdili rozhodčí, kteří konzultovali s kolegou u videa, zda Pabiška nezvedl hokejku příliš vysoko. Nakonec ovšem zásah potvrdili. Mladoboleslavští byli aktivnější i ve druhé třetině. A rovněž v této části to stvrdili gólem. Ve 38. minutě k němu Středočechům pomohla i porce štěstí. Nahozený puk ze strany, který poslal směrem k bráně Rys, skončil po Látalově teči v síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Až ve třetí třetině se domácí dostali do tlaku. Hosté přesto odolávali. Padli až po ataku první hradecká formace, když Kudrna ve 48. minutě po Mertlově přihrávce zvedl puk nad Valentovu lapačku. Zkušený střelec tak potvrdil postavení nejproduktivnějšího hráče Mountfieldu.

Hradecký nápor nakonec vedl i k vyrovnání. Domácí se prosadili v power play, když Kukumbergovu narážečku proměnil ostrou střelou kapitán Šimánek. V prodloužení byl Hradec jasně lepší, rozhodnout mohl Dej, puk však napálil zblízka vysoko nad bránu. Na trestná střílení přesto nedošlo, neboť 31 vteřin před koncem nastavované pětiminutovky prostřelil od modré čáry Valenta obránce Mikuš a bod navíc tak bral Hradec Králové.

Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Kudrna (Mertl, Slovák), 60. Šimánek (Kukumberg), 65. P. Mikuš (Skokan) - 10. Pabiška (M. Hruška, Stříteský), 38. M. Látal (Rys). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 4163.

Hradec Králové: Kacetl - Slovák, Vydarený, Pláněk, P. Mikuš, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Skokan, Červený, Kukumberg - P. Beránek, Nedvídek, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Mladá Boleslav: Valent - Kučný, M. Hruška, Trška, Stříteský, Vidmar, Robar - Pabiška, D. Výborný, Pacovský - Klimenta, Broš, Mikulík - Rys, Musil, Lenc - Bárta, Kubica, M. Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Začali jsme pozdě. Když se to takhle doklepalo, jsou pro nás ty dva body velmi vzácné, ale takhle hrát nemůžeme. Potřebujeme víc od třetí lajny, nemůžeme to hrát pořád na jeden útok. Začali jsme jezdit od půlky zápasu, ale prostě potřebujeme příspěvek od všech hráčů. Jestli by byl problém, kdybychom neměli Šimánka? My těch problémů máme víc. Třeba v přesilovkách nám tam nic nepadne."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Do Hradce jsme jeli s tím, že moc gólů nepadne. Věděli jsme, že kdo dá první gól, bude ve výhodě. Soupeř to potom otevře. Dali jsme první, pak druhý a měli jsme štěstí, že soupeř nevyužil své šance. Třetí třetinu jsme podřídili tomu neinkasovat, což se nepodařilo. Prodloužení už je vabank. Ale musím říct, že mužstvo k zápasu přistoupilo velice dobře. Před zápasem bychom výsledek brali, ale vzhledem k jeho průběhu jsme smutní."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy