Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň připravila Brnu další domácí debakl

Brno – Hokejisté Komety Brno utrpěli v extralize druhý domácí debakl za sebou. Týden po porážce 1:8 od pražské Sparty nestačili na Plzeň a prohráli 0:5. Brňané prožívají krizi, finalisté minulého ročníku vybojovali z posledních čtyř zápasů pouze bod a vstřelili jen čtyři góly.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Západočeši zápas rozhodli v samém úvodu. Po deseti minutách vedli o tři góly a Brno se z počátečního direktu už nevzpamatovalo. Dvě branky Plzně vstřelil Ján Sýkora, tři asistence si připsal Václav Pletka. Kometa hrála podle stejného scénáře jako před týdnem se Spartou. Role si prohodili pouze brankáři: tentokrát nejistého Čiliaka nahradil v polovině úvodní třetiny Falter.

První branku inkasovali Brňané už po 85 sekundách hry. Pletka našel přesnou přihrávkou zcela volného Jána Sýkoru, který snadno překonal Čiliaka. Podruhé inkasovali domácí hokejisté dokonce při vlastní přesilovce. Balej unikl po pravé straně a akci zakončil dorážkou Lev. A po další hrubce domácích zadáků zvýšil Divíšek, čerstvá posila Plzně v rámci měsíčního hostování z Mostu. V tu chvíli si trenér Kýhos vzal oddechový čas na probrání svých svěřenců.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Plzeň

Plzeň si i nadále udržovala územní převahu. Měla tlak, dlouho si ale nedokázala poradit s Faltrem. Ten poprvé kapituloval až ve 34. minutě, kdy jej překonal střelou od modré čáry Schleiss. Navzdory snaze se Brňané nedokázali nastartovat do útočného hokeje. Jejich kombinační souhra vázla už při přechodu středního pásma. Jedinou slibnější šanci připravil Ton přesnou přihrávkou Hruškovi, který si ale neporadil s brankářem Machovským.

Kometa nevyužila ke zkorigování výsledku ani tři přesilové hry v poslední třetině. Nevypracovala si při nich ani střeleckou příležitost k ohrožení soupeřovy branky. Výsledkem zoufalé snahy byla pouze sedm minut před koncem Dočekalova střela do tyče. Nedlouho poté Ján Sýkora výsledek zpečetil.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Sýkora (Pletka, Divíšek), 5. Lev (Pulpán, Balej), 10. Divíšek (Pletka, Moravčík), 34. Schleiss (Kubka, Kubalík), 55. J. Sýkora (Pletka, Kubka). Rozhodčí: Čech, Homola - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6670.

Brno: Čiliak (10. Falter) - Kuboš, Jan Hanzlík, Dlapa, König, Ptáček, Malec - P. Ton, Ostřížek, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Vondráček - Jakub Svoboda, L. Čermák, Dočekal - P. Mrázek, Raška, Kusko. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, D. Boháč, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Lev - J. Sýkora, Divíšek, Pletka - Balej, T. Sýkora, Johnson - Schleiss, M. Beran, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Vladimír Kýhos (Brno): "Náš výkon ovlivnilo úvodních deset minut zápasu. První dvě střely soupeře skončily v naší bráně. Nechci to svádět na brankáře. Ale je to tak. Momentálně hraje v týmu velkou roli psychika. Výkon, který jsme podali v neděli v Pardubicích a dnes doma, je diametrálně jiný. Jako by dnes hrálo jiné mužstvo. Vypadalo to, jako bychom se sešli předevčírem. Těžko říci, co se děje v hlavách hráčů. V našem výkonu není žádná sourodá akce. Přitom v přípravě měla hra hlavu a patu. Mužstvo je psychicky dole, což se projevuje také tím, že kupíme chybu za chybou, nedohráváme hráče soupeře. Bohužel není v týmu nikdo, o koho bychom se mohli opřít. Navíc neproměňujeme šance."

Michal Straka (Plzeň): "Povedl se nám dokonale vstup do utkání. Po deseti minutách jsme dali tři góly. To se nám nepodařilo za poslední dva zápasy. Po získání náskoku jsme se zaměřili na to, abychom soupeře pouštěli co nejméně do šancí. Což se nám dařilo, dobrý výkon odvedl brankář Machovský. Soupeře se nám podařilo uhlídat, nedali jsme mu příležitost na zvrat. Pro nás jsou dnešní body důležité. Navíc jsme vyhráli a dali pět gólů."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy