Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rozhodčí Mrkva uzmul Vítkovicím gól, uznala komise rozhodčích

Praha - Hokejový rozhodčí Roman Mrkva má zastavenou činnost na dvě utkání za chybu v nedělním zápase 7. kola extraligy mezi Vítkovicemi a Libercem. Předčasně přerušil hru a připravil tak domácí tým o možnost vstřelit branku. "Trest beru, přizpůsobím se mu a budu se snažit neudělat další chybu," uvedl Mrkva pro Českou televizi. Na rozbor neuznaného gólu a celý rozhovor s rozhodčím se podívejte ve videu v článku.

Roman Mrkva
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Rozhodčí Roman Mrkva se dopustil zásadní chyby tím, že přerušil hru ve chvíli, kdy byl kotouč stále prokazatelně ve hře," uvedl předseda komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Pavel Halas. "Vzhledem k situaci, která verdiktu předcházela, tím vzal mužstvu HC Vítkovice Steel možnost vstřelit branku," doplnil.

Jeden z klíčových momentů duelu nastal v 52. minutě za stavu 2:2, kdy útočník Erik Němec překonal brankáře Severočechů Marka Schwarze. Sudí Mrkva však těsně před dorážkou domácího hráče zapískal. Vítkovice nakonec s Libercem prohrály 2:3, vyrovnaný duel v 58. minutě rozhodl Martin Bartek.

Že Mrkva chyboval, si zřejmě uvědomil okamžitě. Němec totiž po utkání přiznal, že se mu rozhodčí následně omluvil. "Stál za bránou, asi to neviděl. Ale podle mě to nemůže písknout, vždyť puk nezmizel ani na vteřinu. Řekl mi pak 'promiň', takže mi přišlo, že věděl, že to pískl špatně," uvedl Němec. "Puk se mi ztratil při zákroku Marka Švarce. Zapískal jsem, udělal jsem rychlé rozhodnutí," řekl Mrkva. "Přehled o hře jsem jinak měl. Prostě jsem se upískl," dodal.

"Komise rozhodčích ČSLH vyhodnotila předčasné přerušení hry jako závažné pochybení s vlivem na konečný výsledek zápasu a rozhodčího Romana Mrkvu potrestala zastavením činnosti na nejbližší dvě extraligová utkání, na která byl nominován," uvedl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články