Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlínská bída nepolevuje, prohrál i s Pardubicemi

Zlín - Hokejisté mistrovského Zlína podlehli v 6. kole extraligy doma Pardubicím 1:3 a zůstávají i po pátém vystoupení v sezoně bez bodu poslední. Na trefu Tomáše Kauta z úvodní třetiny sice odpověděl po 26 vteřinách druhé části Bedřich Köhler, ale vzápětí vrátil Východočechům vedení Lukáš Nahodila a výsledek potvrdil v 45. minutě Lukáš Radil.

Zlín - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V dresu Pardubic se poprvé představila nová posila, obránce Tomáš Mojžíš. Začátek střetnutí vzali do svých rukou hosté a hned si vytvořili tlak, zlínského Kašíka však překonat nedokázali. Na druhé straně pálil obránce Žižka. Z vedení se ale radovali Východočeši. V 17. minutě Kaut vyhrál vhazování a střelou nad rameno překonal Kašíka.

Úvod druhé třetiny patřil Beranům a po 36 vteřinách se v závaru v brankovišti nejlépe zorientoval Köhler. Avšak radost žlutomodrých trvala jen minutu. Pardubický Nahodil se dostal až před Kašíka a forhendovou kličkou vrátil Pardubicím vedení. Vyrovnání mohlo přijít vzápětí při početní výhodě domácích, ale ti neuspěli.

Na druhé straně musel Kašík zasahovat proti nebezpečné střele Cetkovského. Největší příležitost měli domácí při 71 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem, v které Veselý trefil tyč. Zanedlouho tyč zvonila i na druhé straně po střeleckém pokusu Sýkory. Do závěrečného dějství Zlínští vstoupili vlažně a soupeř toho využil.

V početní výhodě vystřelil Benák a jeho střelu tečoval Radil do sítě. Místo pokusů o snížení se ale domácí museli bránit nadále. Nejprve po vyloučení Řezníčka a pak při Valentově trestu. V přesilovce nebezpečně střílel Tybor, orazítkoval však jen tyč Kašíkovy brány. Tlak si domácí vytvořili až v přesilovce, kdy pykala posila hostů Mojžíš. V závěru se domácí pokusili o hru v šesti, ale po vyloučení Okála bylo rozhodnuto.

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) Branky a nahrávky: 21. Köhler (Marušák) - 17. Kaut, 22. Nahodil (Tybor), 45. Radil (Benák). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 4 000.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Valenta, Žižka, Tesařík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Holík, Čajánek - Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Popelka, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Kristan - Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Mojžíš, Gregorc, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, J. Starý - Kaut, Cetkovský, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Rostislav Vlach (Zlín): "Náš největší problém byla dnes koncovka. Přestože je výkon slušný, tak prostě na jeden gól se vyhrávat nedá. Spálili jsme mnoho šancí a to je náš hlavní problém. Mužstvo také srazilo to, že sotva jsme vyrovnali, tak jsme inkasovali. Děláme i hodně chyb, které pramení z přemíry snahy."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Byli jsme si před zápasem vědomi, že Zlín nepatří v tabulce tam, kde je. Respektovali jsme kvalitu soupeře. Také se nám povedl náš cíl - hrát aktivně ze začátku, navíc jsme dali gól. Důležité byly pro nás dva faktory. Rychle jsme odpověděli na inkasovaný gól a ubránili jsme oslabení ve třech. Třetí třetinu jsme odehráli dobře, až na naše dvě chyby v přesilovkách, ze kterých soupeř mohl snížit. To by se při početních výhodách stávat nemělo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články