Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tahákem kola je zápas Sparty v Brně, Zlín chce ukončit bídu

Praha - Hokejisté vedoucího Litvínova budou v pátečním 6. extraligovém kole na ledě Hradce Králové usilovat o prodloužení povedeného nástupu do sezony. Zcela opačné starosti má mistr ze Zlína. Poslední Berani se za čtyři odehrané duely nedočkali bodového zisku, další pokus je čeká v domácím prostředí s Pardubicemi. Zajímavý souboj bude k vidění v Brně, kde domácí útočník Petr Ton poprvé od letního přesunu nastoupí proti Spartě, klubu, v němž se zařadil k legendám. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 18:00, přímý přenos utkání Brno - Sparta můžete sledovat od 18:20 na ČT sport a našem webu.

Brno - Sparta
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

18:00 Brno - Sparta (ČT sport)

Kometa zápolí s koncovkou, v posledních dvou zápasech na ledě soupeřů vstřelila vždy pouze jednu branku. "Naše produktivita je špatná. Přitom jsme v obou případech sehráli vyrovnané partie. Ale inkasujeme hodně laciných branek. Což byla příčina naší prohry v Litvínově," poznamenal trenér Vladimír Kýhos, který přestavěl útočné řady. Do středu prvního útoku místo Ostřížka zařadil k Tonovi a Janu Hruškovi technického Němce. "Změny by nám měly pomoci ke zvýšení produktivity. Na domácím ledě potřebujeme bodovat," tvrdí Kýhos.

Sparta jde do zápasu proti svému přemožiteli ze semifinále letošního play-off povzbuzena výhrou v pražském derby. "Potřebovali jsme už konečně vyhrát, takže jakákoliv taková výhra, navíc v derby, je pro nás živou vodou," potvrdil kouč Josef Jandač. Vypjatých emocí s ohledem na Tonův přestup, či jarní bitvu se neobává. "Na rozdíl od Brna hrajeme Ligu mistrů, takže ani nemáme čas nad tím nějak přemýšlet. Minulou sezonu jsme byli se Spartou v Brně docela úspěšní, teď jsou tu jiní hráči, ale věřím, že i ti se s tím prostředím zvládnou popasovat a uspějeme," doplnil Jandač.

17:00 Třinec - Plzeň

Třinec se proti Plzni pokusí zapomenout na nepříliš povedené utkání Ligy mistrů s Tapparou Tampere, které prohrál 1:2 a zkomplikoval si postup ze skupiny. Se Západočechy se ale Ocelářům v posledních letech na domácím ledě daří: nebýt kontumační prohry z prosince 2011, Plzeň si z Třince regulérní plnou bodovou kořist naposledy odvezla 7. února 2010. "Oproti úterku musíme hodně přidat. S Tapparou jsme nesehráli zrovna dobré utkání a nebylo tam to, co nás zdobilo v jiných zápasech. Nemůžeme Plzeň pustit do tolika šancí a přečíslení," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

Plzeň věří, že poté, kdy v úvodních čtyřech kolech nepřekročila hranici dvou vstřelených branek, protrhla konečně střeleckou smůlu. "Nedařilo se nám především střelecky. S Mladou Boleslaví jsme byli odměněni za trpělivost šesti brankami, které nám snad zvýší sebevědomí do dalších zápasů," věří kouč Milan Razým.

17:30 Zlín - Pardubice

Mistrovský Zlín se na startu nového ročníku hledá. V každém dosavadním extraligovém vystoupení skóroval shodně dvakrát a dno tabulky je logickým důsledkem velké nuly na bodovém kontě. Berany navíc další kus od pohody oddálila Liga mistrů - v úterý opouštěli led Djurgaardenu s potupným debaklem 0:8. Proti Pardubicím ale už nastoupí zkušení Čajánek, Leška a Veselý, kteří na sever Evropy necestovali. "Pardubice představují kvalitního protivníka. Musíme se ale hlavně vyvarovat zbytečných chyb, po kterých často inkasujeme zbytečné branky. Jiná cesta k vítězství nevede," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Pardubice si také v úterý připsaly porážku v Lize mistrů, jejich situace v extralize je ale výrazně lepší. Východočeši jsou zatím čtvrtí. "Zlín má kvalitní mužstvo a určitě se zvednou. Dívali jsme se na sestřih minulých zápasů a vůbec nehrají špatně. Naposledy prohráli o gól," uvedl trenér Zdeněk Venera. "Ani v minulé sezoně nebyli na začátku nahoře, prokousávali se postupně a play-off odehráli týmovým výkonem. Určitě půjdou i letos nahoru, jen ať to není v pátek. Ať si to ještě schovají," přál si Venera.

17:30 Mladá Boleslav - Karlovy Vary

V Mladé Boleslavi dojde na souboj šestibodových: Středočeši přivítají Karlovy Vary. Mladoboleslavští dvakrát po sobě nebodovali, hosty naopak po úvodních třech porážkách povzbudili dvě tříbodové výhry.

18:00 Olomouc - Liberec

Druhý nováček, Olomouc, přivítá Liberec a bude se snažit navázat na předešlé dva domácí duely, v nichž Kohouti získali čtyři body. Venku si připsali tři prohry, ve staré domácí hale se jim ale daří mnohem více.

18:00 Hradec Králové - Litvínov

Královéhradečtí jsou dosud doma stoprocentní a nechtějí si pokazit bilanci ani proti lídrovi soutěže. "Vždy, když hrajete proti prvnímu, je ta motivace o něco větší. Zejména poté, co jsme prohráli minulý zápas. A u nás je určitě veliká i proto, že můžeme být prvním týmem, co porazí Litvínov," řekl s připomínkou nedělní porážky v Karlových Varech asistent trenéra Jiří Kučera.

Pro soupeře měl pouze slova chvály. "Skvělá improvizace dopředu, nejen první lajna, je to vyvážené ve všech útocích, navíc Martin Ručinský chytil skvělou fazónu. Vzadu mají výborného brankáře Pavla Francouze, ale dobře působí celá defenziva," jmenoval hlavní přednosti Kučera. "My máme mezery v útočné fázi. V Liberci i ve Varech jsme dali jen jeden gól, což je málo bez ohledu na to, zda hrajete doma, nebo venku," prohlásil Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články