Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Zlín stále čeká na body, prohrál i s Libercem

Zlín - Hokejisté mistrovského Zlína čekají i po čtvrtém extraligovém kole na premiérový bodový zisk. Berani v domácím prostředí podlehli Liberci 2:5, který tak vyhrál podruhé za sebou. Útočník Petr Leška hrající jubilejní 1100. zápas v nejvyšší soutěži tak neměl důvod k oslavě.

Martin Bartek z Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté se dostali do vedení v 5. minutě, kdy se ve středním pásmu dostal k puku Jass a prostřelil brankáře Kašíka. Gól Tygry nabudil a vytvořili si tlak, který umocnilo vyloučení Tesaříka. Bartek se ocitl sám před prázdnou brankou, ale nakonec jeho pokus tečovali zlínští beci mimo. Filippi střílel bekhendem a Kašíkovi puk přepadl přes rameno, až na brankové čáře ho do bezpečí odpálil zlínský Kotvan. A když se Zlín ubránil, pustil se do útoku a úspěšně. V 17. minutě se ve skrumáži nejlépe orientoval Ondráček a vyrovnal.

Na začátku druhé třetiny domácí sice ustáli dvojnásobné oslabení, ale nakonec přesto inkasovali. Ve 26. minutě prošel zlínskou obranou Filippi a našel skulinu mezi Kašíkovými betony. Na vyrovnání ale zlínské ochozy nečekaly dlouho, v přesilovce čtyři na tři prostřelil Lašáka obránce Žižka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Vyrovnaný stav ale nevydržel ani dvě minuty. Po hrubé chybě Tesaříka, který ztratil na útočné modré čáře kotouč, se řítil sám na Kašíka Vampola a nadvakrát se prosadil. A než se úřadující mistr vzpamatoval, přišel další zásah. Kašík na chvíli nevěděl, kde je puk, a Bakoš pohotově zvýšil již na 4:2.

Do třetí části Zlín vstoupil převahou, ale Lašáka vážněji ohrozil jen Kubiš v přesilové hře. Stejný hráč mohl jet o chvíli později sám na Lašáka, neposedný puk mu ale uskočil. Co se Zlínu nedařilo polovinu třetí třetiny, to Liberec zvládl díky jedné šanci. Z levého kruhu vystřelil zápěstím Bartek a puk prošel mezi betony zlínského gólmana.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branka a nahrávky: 17. Ondráček (Roman Vlach), 31. Žižka (Čajánek, Tesařík) - 5. K. Jass, 26. Filippi (Bulíř, Škoula), 33. Vampola, 35. Bakoš (Filippi), 51. Bartek (Krenželok, Šimek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3946.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Okál, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Liberec: Lašák - Škoula, Šimek, Gregořek, Derner, Vitásek, Voráček - Bartek, Vampola, Krenželok - Bakoš, Filippi, Bulíř - Valský, P. Jelínek, Kica - K. Jass, Jonák. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy