Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vítkovice předvedly obrat v Třinci, kterému nepomohl ani gól Irgla

Třinec - Hokejisté Vítkovic ovládli první moravskoslezské derby sezony a vítězstvím 5:3 přichystali Třinci první prohru v nové Werk Aréně. Domácím před vyprodaným hledištěm nepomohl ani gól exvítkovického útočníka Zbyňka Irgla na 3:2. Hosté na něj odpověděli třemi brankami a připsali si třetí vítězství v řadě.

Radost hráčů Vítkovic proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Vítkovice znovu nastoupily i s útočníkem Oleszem, jehož angažmá může skončit z hodiny na hodinu, a právě Olesz už ve druhé minutě v přesilové hře nachytal Hamerlíka důvtipným švihem z bezmála nulového úhlu a zaznamenal svůj první bod v sezoně.

Aktivní vstup hostů mohl vzápětí stvrdit Zdráhal, ale před Hamerlíkem zaváhal, a pak už přebrali otěže zápasu domácí. Ztrátu už ve čtvrté minutě vynuloval Plíhal, který ještě v útočném pásmu zachytil křížnou rozehrávku soupeře a bez velkého vymýšlení prostřelil Dolejše.

Třinecký tlak pak nabral na síle a hbitá ofenzíva Ocelářů dělala v ostravské obraně velký průvan. Další šance se naskytly Polanskému, který si položil Dolejše a přestřelil, Irgl z dorážky zasáhl jen brankářův beton. Polanský si ale zlepšil náladu v desáté minutě, když po brejku švihem našel místo u bližší Dolejšovy tyčky. První část vyzněla pro domácí výsledkově i herně, rozdíl mohl ještě ve 20. minutě po další vítkovické hrubce v přesilovce navýšit Kreps, ale Dolejš byl proti.

Ani ve čtyřminutové přesilovce hosté nezvedli hlavy. Jenže sotva vypršela, dorval se ke gólové dorážce na brankovišti Húževka a Vítkovicím dal křídla. Nic na tom nezměnila ani střelhbitá odpověď Irgla, který hned po vhazování za osm sekund po spolupráci s Polanským vrátil těsný náskok domácím.

Ostravané se i z Irglova direktu otřepali až obdivuhodně a skvělým pohybem v druhé části diktovali tempo. Třinec pod tlakem páchal chyby i fauly, které soupeřův tlak přiživovaly. Domácí znovu kapitulovali chvíli po ubráněném oslabení, když Trončinský odražený puk přidržel před vlastní bránou a pohotový Hlinka jen chytrým klepnutím do jeho hokejky docílil vyrovnání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Domácí v půlce utkání přišli o náskok, převahu i tvůrce hry Polanského, který ve 33. minutě utekl po ráně pukem do obličeje s krvavým zraněním do šatny. Vítkovice z nepohody soupeře vytěžily vedení v 34. minutě, když Hunovu dorážku Hamerlík neudržel pod rukavicí. Pátý gól měl po několikátém třineckém kiksu na čepeli Vandas, ale Hamerlík jeho nepovedenou ránu kryl.

I tak ho Třinec na třetí část stáhl ze hry, ale náhradník Hrubec inkasoval ze Svačinovy hole už po 38 sekundách po perfektně sehraném přečíslení. Domácí pak už bojovali nejen se zahuštěným středním pásmem, ale i vlastní nervozitou. Maximem byla Irglova tyčka, naopak Galvas nedlouho před koncem trefil do obličeje Romana a čtyřminutové oslabení znamenalo krach domácích nadějí.

Třinec v závěru hrál skoro dvě minuty šest proti čtyřem, ale hosté jeho náporu odolali i s nerozchytaným Šindelářem, který musel zastoupit zraněného Dolejše. Po ráně Klesly mu pomohla tyč.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Plíhal, 10. Polanský (Kreps), 24. Irgl (Polanský, Adamský) - 2. Olesz (R. Stehlík, Burger), 24. Húževka (Šenkeřík, Burger), 29. M. Hlinka, 35. Huna (Svačina, Roman), 41. Svačina (Huna). Rozhodčí: R. Čech, Šír - Bryška, Skopal. Vyloučení: 9:4. Využití: 0:2. Diváci: 5118 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík (41. Hrubec) - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, D. Nosek, L. Doudera - Kreps, Plíhal, Orsava - Irgl, Polanský, Adamský - Ciencala, Žejdl, Dravecký - Chmielewski, Matuš, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Vítkovice: Dolejš (59. Šindelář) - Šenkeřík, R. Stehlík, Zíb, Klok, Čerešňák, Štencel - Olesz, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, E. Němec, Strapáč - Vandas, M. Hlinka, P. Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Václav Varaďa (Třinec): "Vstup do zápasu nebyl dobrý a velice rychle jsme dostali gól. Ale i po první inkasované brance jsme našli sílu otočit vývoj. V první třetině jsme hráli výborně, měli jsme spoustu šancí a dostávali soupeře pod tlak. Nicméně jsme nebyli schopni odskočit na rozdíl dvou branek. Ve druhé třetině jsme měli hodně vyloučených, už ve druhém zápase za sebou se v naší hře objevila taková nedisciplinovanost. Sice jsme přestáli těžké oslabení, pak jsme si ale lajdáckým způsobem nechali dát gól na 3:3. Kromě první třetiny jsme tahali za kratší konec, zápas nám nevyšel podle představ."

Peter Oremus (Vítkovice): "Na zápas jsme se připravovali velmi zodpovědně, Třinec má hodně dobrý tým. Potvrdili jsme, že síla v našem týmu skutečně je. V průběhu utkání jsme měli velmi dobré momenty. Kromě první třetiny, kdy nás soupeř přehrával, jsme zápas kontrolovali, dokázali jsme dávat góly. Vítězství i předvedená hra nás velmi těší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy