Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec poprvé vyhrál, poradil si s Hradcem Králové

Liberec Hokejisté Liberce získali první body v nové sezoně, když porazili Hradec Králové těsně 2:1. Dosud stoprocentní hosté pod Ještědem krátce vedli, ale vítěznou trefu pro domácí obstaral v 54. minutě mladý obránce Radim Šimek.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hostující Mountfield vstoupil do zápasu aktivněji, hned na začátku třetí minuty trefil Knotek tyč Lašákovy branky. Další velkou šanci měl elitní útok Královéhradeckých: Šimánek střílel z mezikruží, Kudrna dorážel na brankovišti, ale Lašák byl na místě. Domácí kontrovali o něco později, Vampola zachytil rozehrávku soupeře, ale z dobré pozice přestřelil Kantorovu branku. V závěru opět zahrozili hosté, jenže Kudrna v poslední minutě trefil jen boční síťku. Skóre utkání otevřeli hosté na začátku druhé třetiny. Knotek vybojoval puk u mantinelu, obhodil si Gřegořka a křížnou přihrávkou před brankovištěm vybídl ke skórování Červeného, jenž nepohrdl.

Vzápětí dostali výhodu první přesilovky domácí Bílí tygři a velmi brzy ji využili. Druhý nejlepší kanonýr minulého ročníku extraligy Bartek si od mantinelu vyjel na kruh a perfektní střelou překonal Kantora. Góly přinesly do hry více energie na obou stranách, hra se zrychlila, přišly šance a také fauly. Ve 27. minutě se v oslabení řítil na Kantora Valský, ale střelou mezi betony ho nepřekvapil. O něco později střílel těsně nad Filippi.

Domácí byli v těchto fázích zápasu aktivnější, což bylo dané také početními výhodami, další gól ale Bílí tygři nevstřelili. A když se to nepovedlo v závěru třetiny ani Kudrnovi, kterého oslovil přihrávkou Mertl, byl i po druhém dějství nerozhodný stav. Třetí část začali lépe domácí, nová posila do útoku Bakoš trefil z levého kruhu tyč. Následně se prodral ke střele Filippi, Kantor měl s jeho pokusem dost práce, ale puk dokázal vytěsnit mimo tyče.

Hosté odpověděli až v polovině třetí třetiny, a to velkým závarem před Lašákem. Toho musel zastoupit Vitásek a puk mířící do prázdné branky odpálil do bezpečí. Pořekadlo "nedáš dostaneš" se opět naplnilo. Vampola našel zpoza branky obránce Šimka a ten svým druhým extraligovým gólem v kariéře poslal Bílé tygry do vedení. Závěr utkání patřil velkému náporu hostí, kteří to zkoušeli bez brankáře. Bílí tygři ale odolali a mohli oslavit první vítězství v novém extraligovém ročníku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Hradec Králové

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Bartek (Vampola, Krenželok), 54. Šimek (Vampola, Bartek) - 22. Červený (Knotek, P. Beránek). Rozhodčí: Horák, Souček - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Mertl (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3 624.

Liberec: Lašák - Škoula, Šimek, Derner, Gřegořek, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Krenželok, Vampola, Bartek - Bulíř, Filippi, Valský - P. Jelínek, Urban, Bakoš - Kica, K. Jass. Trenér: Hynek a M. Černý.

Hradec Králové: Kantor - Slovák, Dietz, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Valcourt - P. Beránek, T. Knotek, Červený - Kopta, Tvrdík, Nedvídek - od 21. navíc Troliga. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Pavel Hynek (Liberec): "Výhru jsme dnes vydřeli, tři body jsme vybojovali. Ten výkon byl podpořený výborným výkonem Lašáka. První třetinu byl Hradec lepší, hned v úvodních minutách nám dvakrát ujel do přečíslení dva na jednoho, byla to tam těžká situace pro nás. Celou třetinu nás soupeř nepustil do tlaku. Je to výborně organizované mužstvo s propracovanou defenzivou. Zvedli jsme se až druhou třetinu, vynutili jsme si tlak a fauly. Bylo důležité, že jsme rychle odpověděli na gól Hradce a vyrovnali. Ve třetí třetině jsme to strhli na svoji stranu a v závěru měli i štěstí, když nám tam zazvonilo břevno. Dnes to byly vydřené body."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Myslím, že v dnešním utkání byl největší rozdíl v tom, že liberecký tým byl hladovější. Mluvím o situacích jeden na jednoho, dojíždění puků, soubojích o volné puky... To většinou všechno dojížděli domácí, my jsme byli za nimi. Celkově náš týmový výkon nebyl takový, jaký bychom potřebovali, když chceme vyhrát utkání v extralize. Napříč všemi lajnami jsme neměli konstantní výstup, dnes nám to prostě chybělo. Liberec vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články