Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hradec Králové načal sezonu výhrou ve Vítkovicích

Ostrava - Hokejisté Vítkovic vstoupili do nové extraligové sezony domácí prohrou 3:5 s Hradcem Králové. Vítězství Východočechů zrežírovala elitní formace, která zařídila čtyři góly: Jaroslav Kudrna dvě branky vstřelil a na dvě přihrál. Dvakrát se trefil i domácí Jan Káňa, ale Ostravanům to k bodovému zisku nestačilo stejně jako přítomnost čerstvé posily Rostislava Olesze.

I s čerstvou, NHL ošlehanou posilou Vítkovice měly s Hradcem skoro už tradičně těžké pořízení. Defenzivní styl hostů byl Ostravanům od počátku proti srsti. Rychlý vedoucí gól, který mohl něco změnit, odmítl v desáté minutě Burger, který se spíše náhodně zjevil sám před Kantorem, ale z voleje ho neprostřelil. Tím byl výčet vítkovických možností na půl zápasu vyčerpán. Východočeši svým důrazem vládli před oběma brankami. Klasickou ukázkou byl vedoucí gól Kudrny, který v 19. minutě puk z brankoviště propasíroval za Šindeláře.

Mertl to ve 24. minutě vzal skoro jako přes kopírák a v první přesilovce zřejmě i s tečí vítkovického obránce Čerešňáka podruhé dostal kotouč do branky. Jakkoliv vypadala vítkovická ofenzíva bezradně, stačilo 14 sekund, aby v úporné hokejové bitvě dvougólové manko zlikvidovali. To už se Olesz točil ve dvou formacích po odchodu zraněného Strapáče do šatny. Domácí ve 33. minutě paradoxně úplně zahodili 63 sekund přesilovky pět na tři, ale Káňa si zanedlouho u tyčky počíhal na Němcovu přihrávku a i s obráncem na zádech zblízka skóroval.

Hlediště ještě neutichlo a už se slavilo znovu. Roman hned po buly našlápl k výpadu po pravé straně, Jank jeho přihrávku ještě odvrátil za branku, ale odtud Roman puk pohotově zezadu zasunul za rozhozeného Kantora. Domácí však z chvilkové převahy už nic nevytěžili ani v dvouminutové přesilovce a soupeř je zasáhl hned v nástupu do poslední části, když Kudrnovu trefu ze vzduchu musel ověřovat videorozhodčí.

Netrvalo to dlouho a hostům vrátil dvoubrankový náskok Červený, který po brejku doklepl vyražený puk. To už bylo na Vítkovice příliš. Káňa sice po parádní kombinaci se Szturcem ještě opět vykřesal jiskru naděje, ale Hradec už o 43 sekund později kontroval Mertlem. Domácí se v závěru ještě snažili zvrátit nepříznivý stav, ale jediným výsledkem křečovité snahy byla potyčka Olesze s hostujícími beky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Hradec Králové

HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 36. J. Káňa I (E. Němec, Szturc), 36. Roman, 49. J. Káňa I (Szturc, E. Němec) - 19. Kudrna (Mertl), 23. Mertl (Kudrna, Šimánek), 41. Kudrna, 46. Červený (Knotek), 50. Mertl (Kudrna, Šimánek). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4 842.

Vítkovice: Šindelář - Šenkeřík, Stehlík, Zíb, Kovář, Štencel, Klok, Čerešňák - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Olesz, Kolouch - J. Káňa I, E. Němec, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Hradec Králové: Kantor - Slovák, Frühauf, Jank, Mikuš, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Šimánek, Mertl - Dej, Valcourt, Kukumberg - Beránek, Červený, Knotek - Kopta, Tvrdík, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Peter Oremus (Vítkovice): "Vstup do soutěže jsme si představovali jinak. Dopustili jsme se strašně mnoha individuálních chyb. I když jsme se ve druhé třetině vrátili z 0:2 do zápasu a vyrovnali, tak hned v úvodu třetí třetiny přišla znovu chyba a gól na 2:3. Dvakrát to otočit proti Hradci, který je silný v osobních soubojích a hře jeden na jednoho, je těžké. Jestliže chceme být úspěšní, nemůžeme se dopouštět takových chyb jako dneska."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Měl jsem pocit, že do druhé třetiny jsme ten zápas měli jakžtakž pod kontrolou, potom jsme ale začali ztrácet puky ve středním pásmu a soupeř nás právem potrestal. Jako pozitivum beru, že jsme se dostali zpátky do hry a vyhráli. Ale je vidět, že sezona začíná, ve hře je hodně nedostatků a zatím to není, jak by to mělo být. O to jsme spokojenější, že jsme takový zápas vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články