Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Třinec si v Norsku pojistil vedení ve skupině, zbylé české týmy prohrály

Praha – Třinečtí hokejisté zatím v Lize mistrů válí. Oceláři si připsali na své konto již třetí výhru, když norský Stavanger porazili na jeho ledě 3:2, a navýšili si vedení ve skupině E. Jednogólovou porážku naopak musel strávit Liberec na ledě Košic, Vítkovice v Zugu, Sparta doma s Kuopiem a Zlín nezvládl nájezdy ve Fribourgu.

Hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinci se povedlo navázat na čtvrteční úspěch z Bernu, kde vyhrál přesvědčivě 4:0. Už ve čtvrté minutě ho poslal do vedení Irgl. Domácí Oilers však kontrovali ve dvou přesilovkách, jež se jim naskytly, a rázem měli navrch oni. Ještě do přestávky však využil početní výhodu i Irgl a svým druhým zásahem vyrovnal. 

Krátce po polovině zápasu rozhodl při vlastním oslabení Dravecký, gólman Hrubec už pak nepřipustil další komplikace. "Sehráli jsme velmi těžké utkání. Stavanger hraje velmi organizovaně. Svedli jsme mnoho osobních soubojů a 'maličkosti' jako blokování střel, blokování nahrávek, obětavá hra - to vše nás dnes dovedlo k vítězství," řekl pro klubový web kouč Jiří Kalous. 

Oceláři vrátili soupeři překvapivou porážku z domácího ledu (4:5) a navýšili vedení ve skupině, kde mají na všechny ostatní soky k dobru shodně čtyři body. Mají blízko k přímému postupu. 

Liberec hrál po dvou dnech odvetu s Košicemi a při výhře mohl jít do čela skupiny. Dlouho to vypadalo slibně. Bulíř otevřel skóre, domácí Lapšanský sice dvěma přesilovkovými trefami v první polovině druhé části skóre otočil, ale Bartek a opět Bulíř naklonili misky vah zpět na stranu hostů. Záhy však vyrovnal Češík a ve 49. minutě rozhodl o první výhře Košic v Lize mistrů Bartoš. 

Sparta mohla udělat velký krok k postupu, místo toho si však připsala na konto první porážku v rámci bojů základní skupiny G. S Kuopiem prohrála těsně 2:3. V utkání dvakrát dotáhla vedení finského soupeře, ale od 33. minuty, kdy se trefil podruhé v utkání Ilomäki, už se stav neměnil. Právě KalPa je nyní za Pražany, které čekají dva duely s Mannheimem, o bod druhá, o další bod zpět je švédské Växjö.

Už jen hodně mizivé jsou naděje Vítkovic, které ztratily v soutěži třetí utkání ze čtyř. Ostravané v Zugu rychle prohrávali 0:2 a na domácí, v jejichž dresu dvakrát skóroval Bouchard, už se přes velkou snahu nedotáhli. V 57. minutě ještě vykřesal naději Vandas, ale obrovský tlak při závěrečné power play přišel i přes velkou možnost Huny vniveč.

Roman Vlach poslal Zlín ve Fribourgu už ve druhé minutě do vedení. Mauldin sice vyrovnal, ovšem v polovině zápasu vrátil českému mistrovi těsný náskok po parádní kombinaci Leška. Domácí ale srovnali a rozhodovalo se až v nájezdech, kde uspěl až ve čtvrté sérii jako jediný ze všech exekutorů Mauldin.

Stavanger Oilers - Oceláři Třinec 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen, Daoust) - 4. Irgl (Polanský, Rufer), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký. Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Halm - Kilian, Pettersen (všichni Nor.). Vyloučení: 5:7, navíc Hallem (Stavanger) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3551.

EV Zug - HC Vítkovice Steel 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Bouchard (Bürgler, Earl), 14. Sondell (Holden, Martschini), 41. Bouchard (Sondell, Grossmann) - 34. Huna (Svačina, Roman), 57. Vandas. Rozhodčí: Brüggeman (Něm.), Wehrli - Burgi, Kung (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 3256.

Fribourg-Gottéron - PSG Zlín 3:2 po samostatných nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 9. Mauldin (Monnet, Pouliot), 44. Pouliot (Mottet, Dubé), rozhodující nájezd Mauldin - 2. Roman Vlach (Ondráček), 30. Leška (Okál). Rozhodčí: Schukies (Něm.), Massey - Tscherrig, Kaderli (všichni Švýc.). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2288.

Sparta Praha - KalPa Kuopio 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. J. Hlinka (Rolinek, Réway), 30. Réway (Pilař) - 10. Rissanen (Jokela), 25. Ilomäki (Lyytinen, Birner), 33. Ilomäki (Voutilainen). Rozhodčí: Baluška (SR), Fraňo - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 2038.

Košice - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Lapšanský (Philipp), 29. Lapšanský (Drgon), 38. Češík (Kolena), 49. Bartoš (Spilar) - 8. Bulíř (Bulík, Valský), 35. Bartek (Voráček), 38. Bulíř (Valský). Rozhodčí: Gebei (Rak.), Kubuš - Korba, Rovenský (všichni SR). Vyloučení: 8:11. Využití: 2:1. Diváci: 4144.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy