Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sparta zdolala Växjö a i potřetí v Lize mistrů vyhrála

Praha - Hokejisté Sparty zdolali doma švédské Växjö 5:4, i potřetí v Lize mistrů vyhráli a vládnou skupině G. V čele "éčka" se drží Třinec, který vyhrál v Bernu 4:0. Mistrovský Zlín sice v boji o čelo skupiny D podlehl doma Fribourgu 2:3 v prodloužení, ale má stejně bodů jako švýcarský sok. Liberec vyhrál v "áčku" nad slovenským mistrem Košicemi 3:2, připsal si druhou výhru za sebou a dotáhl se na vedoucí Oulu, které má ale páteční zápas k dobru. Vítkovice podlehly ve skupině H na ledě SaiPy Lappeenranty 3:4 po samostatných nájezdech a mají čtyři body.

Radost sparťanských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Liberec po úvodní prohře s Oulu (3:4) a vítězství v Kolíně nad Rýnem (4:1) se ujal vedení ve 12. minutě, kdy při vyloučení českého obránce Kloučka prostřelil bývalého gólmana Bílých Tygrů Melicherčíka Filippi. Slovenský šampion vyrovnal ve 26. minutě, kdy zůstal nekrytý veterán Bartoš.

Po polovině utkání vrátil vedení Severočechům při trestu českého beka Philippa obránce Vitásek. Dvoubrankový náskok zajistil Liberci ve 47. minutě Vlach. Košice vykřesaly naději 84 sekund před koncem díky Jenčíkovi, ale těsný náskok Liberec udržel.

Sport
zdroj: ČT4

Vítkovice se představily poprvé venku poté, co na vlastním ledě vyhrály nad Ingolstadtem (5:1) a podlehly Zugu (2:5). Na úvodní trefu se v Lappeenrantě čekalo téměř do poloviny zápasu, kdy domácí dostal do vedení Järvinen.

Ostravané ale rychle stav otočili. Ve 34. minutě využil přesilovku Svačina a za 112 vteřin zužitkoval Szturcovu přihrávku volný Káňa. Závěrečné dějství ale patřilo finskému celku. Ve 44. minutě se trefil při Pastorově trestu Američan Spina a za necelé tři minuty při Klokově pobytu na trestné lavici se prosadil Pitkänen. V čase 56:06 ale svou druhou trefou smazal ztrátu Káňa a rozhodovaly až nájezdy, v nichž si připsal vítězný gól Järvinen.

Třinec po vysoké domácí výhře nad Bernem (7:0) a překvapivě prohře s norským Stavangerem (4:5) při svém prvním představení venku opět bez problémů pokořil Bern. Oceláři rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 3:0.

Skóre otevřel v páté minutě po individuálním průniku Orsava. Za 95 vteřin zvýšil v přesilovce při vyloučení Scherweyho Žejdl, který 58 vteřin před koncem úvodního dějství zužitkoval i další početní výhodu při Plüssově pobytu na trestné lavici.

Sport
zdroj: ČT4

Gólman Hamerlík byl neprůstřelný a nakonec udržel stejně jako Hrubec v prvním duelu proti Bernu čisté konto. Třinec ještě svůj náskok navýšil ve 33. minutě, kdy se krátce po skončení přesilovky prosadil stejně jako Žejdl podruhé v utkání Orsava.

Zlín po vítězství v Berlíně nad Eisbärenem (4:3 po samostatných nájezdech) a doma s Djurgaardenem (3:1) v přímém souboji o první místo s Fribourgem neuspěl. Berani sice v sedmé minutě šli do vedení, když využil početní výhodu obránce Žižka, ale hned za 88 vteřin vyrovnal Mauldin a ve 28. minutě otočil stav Mottet. Zlín ale smazal ztrátu 81 vteřin před koncem třetí třetiny v power play díky Marušákovi. V čase 63:11 ale rozhodl svým druhým zásahem večera Mauldin.

Sport
zdroj: ČT4

Sparta se po zápasech v Kuopiu (5:4 po samostatných nájezdech) a ve Växjö (5:2) představila poprvé doma a potřetí uspěla. Úvodní aktivitu sice ve vedoucí branku nepřetavila, ale ve druhé třetině si vypracovala tříbrankové vedení. Nejprve se od modré trefil Polášek, poté se krátce po skončení přesilové hry prosadil Klimek a na 3:0 zvýšil dorážkou Přibyl.

Växjö následně v přesilové hře snížilo zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Kallia, na začátku třetí části se ale v přesilovce prosadil Réway a po Hlinkově přihrávce v přečíslení dva na jednoho Volek. Zdálo se, že Sparta v klidu získá tři body. Švédové však nerezignovali. Nejprve se jim podařilo dvěma góly snížit na 5:3, v 56. minutě se podruhé v zápase prosadil Reddox a dva tisíce diváků vidělo dramatickou koncovku. Vyrovnat se ale Lakers nepodařilo.

3. kolo základních skupin hokejové Ligy mistrů:

Bílí Tygři Liberec - Košice 3:2, Valerenga Oslo - Vídeň 1:2, Villach - Briancon 4:1, Frölunda - Servette Ženeva 7:3, PSG Zlín - Fribourg-Gottéron 2:3 v prodl., Bern - Oceláři Třinec 0:4, Stavanger Oilers - Tappara Tampere 2:1 po sam. nájezdech, Mannheim - KalPa Kuopio 3:1, Sparta Praha - Växjö 5:4, SaiPa Lappeenranta - Vítkovice Steel 4:3 po sam. nájezdech, Zug - Ingolstadt 3:2 (za hosty Tatíček 0+1), IFK Helsinky - Krefeld 6:1, Skelleftea - SönderjyskE 4:1 (za domácí Ševc 0+1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články