Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlaté utkání připomene Ivana Hlinku, nastoupí i Hašek s Jágrem

Jihlava - Vyprodaný Horácký zimní stadion v Jihlavě bude hostit exhibiční Zlaté utkání olympijských vítězů z Nagana proti mistrům světa z let 1999 až 2001. Fanoušci se mohou těšit na přehlídku hvězd v čele s Jaromírem Jágrem či Dominikem Haškem. Duel bude vzpomínkou na legendárního trenéra z této éry Ivana Hlinku, který před deseti lety tragicky zemřel při autonehodě. Přímý přenos sledujte od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

Ilustrační foto

Z týmu, který získal na olympiádě v roce 1998 historické zlato, bude chybět jen obránce Petr Svoboda. Střelec vítězné branky z finále s Ruskem žije v zámoří a věnuje se práci hokejového agenta. Pouze na lavičce se objeví tehdejší kapitán Vladimír Růžička a také další bývalý útočník Jiří Dopita. "Sejde se kompletní olympijský tým. Jsem přesvědčený, že to bude famózní akce a mimořádný zážitek pro všechny," řekl Tomáš Král.

Šampioni z Nagana se setkali už loni v únoru při 15. výročí, kdy se zúčastnilo slavnostního programu sedmnáct členů třiadvacetičlenného kádru. Chyběli jen tehdy stále aktivní hráči v NHL Jaromír Jágr, jenž ve slavné soutěži jako jediný stále pokračuje, Roman Hamrlík a Milan Hejduk. Dále pak kvůli různým povinnostem Svoboda, Dopita a Milan Hnilička. Teď bude tým k vidění na ledě a představí se i s Haškem, který původně po skončení kariéry jakýkoliv návrat do brankoviště odmítal. Vstupenky do haly pro 7 200 diváků byly na začátku června vyprodané za dva dny.

Je nám líto, video expirovalo.
Lener o Zlatém utkání: Dvoudenní setkání, které vyšlo úžasně

Program začne v parku u Horáckého stadionu už v poledne, ve 14:00 se uskuteční autogramiáda aktérů Zlatého utkání. Samotná exhibice odstartuje v 17:00 slavnostním nástupem hráčů obou týmů. V první přestávce poblahopřejí zástupci hokejového svazu a Dukly Jihlava rekordmanovi v počtu reprezentačních startů Jiřímu Holíkovi k nedávným sedmdesátým narozeninám. Během zápasu také budou předány šeky Nadačnímu fondu Českého klubu olympioniků regionu Vysočina a Nadačnímu fondu Ivana Hlinky.

Nagano 1998:

Brankáři: Dominik Hašek, Roman Čechmánek,

obránci: František Kučera, Libor Procházka, Jaroslav Špaček, Richard Šmehlík, Roman Hamrlík, Jiří Šlégr,

útočníci: Pavel Patera, Robert Lang, Jan Čaloun, Martin Procházka, Robert Reichel, David Moravec, Milan Hejduk, Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek, Jaromír Jágr.

Trenér: Slavomír Lener, nehrající kapitán Vladimír Růžička.

Zlatý hattrick 1999-2001:

Brankáři: Milan Hnilička, Vladimír Hudáček, Dušan Salfický,

obránci: Petr Buzek, Martin Richter, Radek Martínek, Ladislav Benýšek, František Kaberle, Karel Pilař, Martin Štěpánek, Jiří Vykoukal,

útočníci: Michal Broš, David Výborný, Viktor Ujčík, Václav Prospal, Petr Čajánek, Jaroslav Hlinka, Jan Tomajko, Václav Varaďa, Tomáš Vlasák, Roman Šimíček, Tomáš Kucharčík.

Trenéři: Josef Augusta, Vladimír Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články