Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hned mi volal Ovečkin, usmíval se po draftu Vrána

Filadelfie – Jedním z prvních gratulantů po úspěšném draftu, kde si jako třináctého Jakuba Vránu vybrali zástupci Washingtonu, byl Alexandr Ovečkin. Hlavní hvězda týmu Vránovi krátce zavolala a popřála mu takříkajíc hodně štěstí. I druhý úspěšný český hráč v draftu, pětadvacátý David Pastrňák, zářil štěstím – v Bostonu si možná zahraje po boku svého idolu Davida Krejčího.

Osmnáctiletému Vránovi předal telefon s Ovečkinem na lince mluvčí klubu a vše zaznamenávaly televizní kamery. "Co se děje? Nic moc. Jen mě teď draftovali Washington Capitals," říkal Vrána s úsměvem do telefonu. Ovečkin přivítal českého mladíka v týmu, ten mu na oplátku připomněl, že ho jednou na turnaji v Rusku žádal o autogram. "Smál se," popsal Vrána konverzaci s ruským kanonýrem, s nímž by si rád jednou zahrál. "Těším se, až se uvidíme," řekl Ovečkinovi.

Vrána hraje od patnácti let ve Švédsku. V Česku hokejově vyrůstal v pražských Letňanech v hale, kterou vlastní bývalý reprezentační obránce František Kučera. Kučerův bratr Vojtěch je navíc skautem Capitals. Zatím není jasné, zda se Vrána už letos přesune do zámoří, nebo zda zůstane v Linköpingu. Jisté je, že prosadit se do NHL je Vránovým hlavním cílem. "Ještě jsem nebyl v žádném kempu, nezkusil jsem to, tak nevím. Uvidíme. Udělám vše pro to, abych si vybojoval své místo," dodal.

Zatímco Vrána může vzhlížet k ruské hvězdě Ovečkinovi, druhý český hokejista v prvním kole David Pastrňák byl draftován do týmu, v němž hraje jeho slavný krajan a jmenovec David Krejčí. "Chci hrát jako on. Odmala je to můj idol. Rád bych se s ním setkal, chci se od něj učit. Bude to skvělé," uvedl Pastrňák, jenž byl z toho, že si ho vybral Boston, nadšený. "Je to skvělý tým, jsem rád, že jsem jeho součástí,"řekl Pastrňák, který stejně jako Vrána působí ve Švédsku, v druholigovém Södertälje.

O tom, že se stal další český hráč členem rodiny Bruins, informoval tým i Krejčího. "Draftovali jsme Čecha. Jeho oblíbeným hráčem je David Krejčí!" napsali členové Bruins českému olympionikovi. "Ale houby," zněla odpověď. "Ano." "Tak to je úžasné," zakončil Krejčí, jenž je v současnosti v Bruins jediným českým hráčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články